På riktigt!?

Hur lyckas en 700kg Irish Cob som är så långsam med så mycket på så kort tid? Kort tid = ca 5 minuter. Det är ett under att denna gentleman lyckas slita sig från grimman där han sitter fast baktill på hästlastbilen (som alltså självklart står parkerad). Jag brukar binda upp dem där för att det är enklare att göra dem i ordning vid longering. Plus att det är skönt att vara ute i solen för att borsta och greja.

Så kvar vid en trasig grimma är alltså en lastbil + ett grimskaft. Men ingen häst.

Hästen har istället forcerat grinden IN på ridbanan. Det logiska vore att ta sig ur ridbanan och jobb men inte vår lilla Tinker-ko. Han tar sig in. Lös i en vacker galopp får jag ändå ge honom. Bra spänst och mycket kraft från bakbenen. Sen ut igen genom den redan forcerade grinden och ut i trädgården. Väl i trädgården tog krafterna slut och gräsmattans grönare krispigare gräs blev bara för lockande. Så, där står han.

5 minuter senare. Utan grimma. Utan grind. Med hovavtryck i gräsmattan. Och med en lycklig Apple-mustach på en rosa skrynklig mule. För att vara skogs-mulle är du en riktig pajas. Världens goaste pajas.

#icelandichorse #islandshäst #irländskvarghund #irishcob #tinker #stallkatt #frökenhjortsbruksgård #prestige #stubben #hrimnir #topreiter #kullabygden #hästgårdiskåne #petrie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s