Blev lite rädd idag

5586AA16-A4A6-47BF-8F84-CDB9FD8CBD26

Vi har haft en kalas-höst här i Skåne ända till imorse. Då öppnade sig himlen fram till kl 15 ungefär.

Eftersom det klarnade var det helt redo att rida på banan. Den är bra dränerad och blir inte märkbart tung av regn. Mao, ändrade planer från tränings-planen som visade Longera och cavaletti. Hur som, är man Fritidsryttare får man ändra sig efter magkänslan och lusten. Det är en del av vårt privilegium.

Både Ægir & Hermès gick jättefint. De påverkas av pälssättningen men inte mer än att de går bra på banan med hänsyn taget till att de sätter päls. Samt efter deras förutsättningar och utbildningsnivå på 11år och 5år.

Kvar i hagen var Appe som galopperade runt varv efter varv. Han älskar inte att bli lämnad kvar utan kompis. Vi var ca 10m bort på ridbanan. Så ingen fara och Appe fick lite extra motion. Men så såg jag hur bilarna utanför saktade ner. Liksom tittade in i hagen för att kolla läget.

Och där blev jag lite rädd. Tittade de av medmänsklighet och av vänlighet. Eller kommer någon göra en anmälan för att hästen galopperade i hagen? För tillfället ser jag så många anmälningar och så många som inte förstår djurens beteende för välmående att jag blir rädd. Det är så lätt att anmäla anonymt att det är på gränsen till brottsligt enkelt.

Tänk om Länsstyrelsen kommer hit oanmälda bara för att hästen galopperade några varv. Det är ett tänkbart scenario. Många är så okunniga att de tänker att de behöver anmäla en sån sak. Och att jag ens ska behöva tänka på det.

Näpp. Jag får leva i nuet. Bara släppa det. Hästar galopperar. Det är en naturlig gångart som de gärna använder. Det är mer positivt än negativt att de rör på sig. Så är det bara. Kommer Länsstyrelsen för en sådan sak tar jag emot med öppna armar. Här finns allt öppet att se för allt är tipp topp.

Så long och se framåt mellan regnskurarna.

#icelandichorse #islandshäst #irländskvarghund #irishcob #tinker #stallkatt #frökenhjortsbruksgård #prestige #stubben #hrimnir #topreiter #kullabygden #hästgårdiskåne #petrie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s