Så fina hästar

Vi lyckades tajma en rid-tid mellan 2 regn-moln idag (=läge att köpa en Trisslott!!) Både Ægir och Hermès gick nåt så rasande bra. Så roligt. Är så nöjd med hur båda utvecklats under hösten efter en seg, stel och ganska tråkig vår. Nu äntligen börjar båda visa så fin form med både styrka och balans i alla gångarter.

Använde vanligt 3-delat bett från Stubben Golden Wing, Schumacher träns med engelsk paddad nosgrimma eftersom Hermès får skav i munnen av achen som klämmer åt hans bulliga lilla mun. Det visade senaste tandläkarbesöket. Så har vi sadlar från Prestige D1 för Islandshäst med Lux-läder. Grå Mattespadd på Hermès och gelpadd på Ægir. Båda gick med 185gram G-boots idag. Bootsen varierar jag vikt på efter träning och underlag. Oftast går de utan vid vanlig träning.

Som variation till att rida dressyr på ridbanan brukar vi använda vägen och innergården på Fröken Hjort. Det ger ett naturligt start och stopp. Och en möjlighet att rida på böjt spår på innergården. Både stor volt eller åttor. Båda hästarna är som bäst på den här ytan. Det ger omväxling i underlaget, i miljön och de ser att det finns en start, en paus och avbrott.

Ridningen känns toppen men däremot är jag lite orolig för små utslag Ægir har på mulen. Undrans vad det kan vara för små prickar och nästan som små sår…. Hmmmmm….

Och Hermès hade en svullnad i bogen i somras. Pga att han är stel. Ibland visar det sig som en hälta som jag oroar mig lite för. Vi har gjort en hältutredning och han är inte halt. Men stelheten i bogen gör att han kan kännas lite halt. Inte roligt nu när han går så fint. Kanske oroar mig i onödan? Men fysioterapeuten på Evidensia säger täcke på. Så Hermès är varmt inbäddad i sin randiga Rambo-pyjamas. Skönt. Och varmt för stela muskler som ska värmas, värmas, värmas.

#icelandichorse #islandshäst #irländskvarghund #irishcob #tinker #stallkatt #frökenhjortsbruksgård #prestige #stubben #hrimnir #topreiter #kullabygden #hästgårdiskåne #petrie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s