Hur ofta stretchar du hästen?

Eftersom jag är Fritidsryttare så undviker jag att ge mig själv krav och regler. Det kommer bara leda till att jag tröttnar på min hobby hellre än motiverar mig när det ösregnar, är blank is eller när hästarna är på en helt annan planet och springer runt vid ridningen.

Det jag däremot blir motiverad av med mina hästar är stretch och massage. Det är så pass intressant att jag funderar på att gå en kurs och utbilda mig mer i ämnet. Mina hästar visar med varenda cell, muskel och hela ansiktet att de älskar älskar älskar att bli masserade, stretchade och att musklerna får en genomgång. De frustar och sträcker ut överläppen.

Jag vet egentligen inte riktigt vilken muskel jag är på så jag får spana in hästens gilla eller gilla inte för att veta om jag är rätt på det eller inte. Plus känna om muskeln blir så där degig och mjuk eller behåller sig spänd. Det är jätteroligt och jag blir glad av att mina hästar blir glada. Så stretch och massage gör vi ofta. Ofta efter ett träningspass när vi skrittat ner pulsen och bara avslutat i all enkelhet.

Om du inte börjat eller testat så kör på! Testa lite och se vad hästen säger. Det är jättecoolt när man verkligen ser att det är skönt. Och när det känns i ridningen att det ger effekt på mjukheten i hela hästen. Tänker att det är som friskvård. Friskvård mår ju alla bra av. Och beröring utsöndrar ju endorfiner som ger lycko-känslor. Så kanske att beröringen, massage och stretch kan bidra till ännu gladare hästar? Kanske? Ja ja oavsett så är det en mysig stund tillsammans med hästen och bara det är ju värt mycket.

#icelandichorse #islandshäst #irländskvarghund #irishcob #tinker #stallkatt #frökenhjortsbruksgård #prestige #stubben #hrimnir #topreiter #kullabygden #hästgårdiskåne #petrie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s