Kurs-lördag hos Helena Kroghen Adelsteinsdottir

Linslusen Ægir fra Kringeland var redo och pigg redan hemma i stallet. Som alltid var han busenkel att lasta, gick in själv och står stilla när jag kör honom. Väldigt skönt! Men Hua så många timmar vi lagt på lastning. Hundratals för att få honom att vilja gå in utan att kasta sig eller bara vägra gå in vilket han gjorde tidigare.

Så red vi 1a passet i ridhuset. Han körde på och har höjt steghöjden i tölten minst 20cm sen sist vi var här i Krika. Men jäklar anamma vad pigg han var. Stundtals körde han på i sin egna lilla låda men det gick att få tillbaka honom till samarbete igen. Han kan bli så så såååååååå stark. Gah! Men han gick fint. Kändes pigg och glad. Gick tölt, trav, tölt. Volt, fyrkant, snett igenom. Kändes bra men han måste lyda bättre. Han får inte ta över och strunta i mig, eller glömma bort att jag är här.

Nu laddar vi för ett pass till med enskild ridning. Har ätit lunch, vilat. Ægir står på box, äter hö och dricker lite vatten.

Sen packar vi ihop för en natt hemma och ny tränings-dag imorgon. Då tar vi med oss Hermès också. Blir roligt!

#icelandichorse #islandshäst #irländskvarghund #irishcob #tinker #stallkatt #frökenhjortsbruksgård #prestige #stubben #hrimnir #topreiter #kullabygden #hästgårdiskåne #petrie

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s