Dagens Triss

2 skäckar på tur över bygden. Det blev dubbelt upp idag med tur både en och två gånger. Det var premiär för Appe att få komma ut utanför gården! Så roligt att vår Skogsmulle-kille äntligen höll sig i skinnet och skrittade på fint utan bock, skutt och bus som han roat sig med på ridbanan. Appe är ingen rid-bane-kille, han vill gå på tur med en kompis. Det syntes tydligt på hans glada humör, spetsade öron och det stora hovskägget som vajade i varje steg. Han behöver röra på sig. 150kg ska bort från hans ljuvliga ko-färgade kropp. När vikten minskats kommer vi att få en riktigt fin Skogsmulle-kille med stor puss-vänlig och lite skrynklig mule. Precis så fin och rastypisk för en Irish Cob som Appe är.

Hermès skötte sig exemplariskt. Han gillar också tur. Möjligen att tempot var lite lusigt för hans smak. Samtidigt så får han öva sig på anpassning. Inte bara gå på utan ibland får man korta tempot. Sen får man länga sig igen. Klurigt för en ung, pigg pojk av bästa Isländska sorten.

#icelandichorse #islandshäst #irländskvarghund #irishcob #tinker #stallkatt #frökenhjortsbruksgård #prestige #stubben #hrimnir #topreiter #kullabygden #hästgårdiskåne

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s