3 magiska ord

Hur sjutton ska man motivera sig att vara god, glad Fritidsryttare när regnet öser ner i 8 graders värme/kyla. Det är typ övermäktigt. Bara någon som konstant är kaffe-hög och lever med ett ’halv-fullt’ glas är pigg och alert idag.

Jao, jao, men har man tre hästar så ska ju tolv ben motioneras i rätt takt och tempo. Hästarna struntar ju i vädret. De är helt oberörda.

Av praktiska skäl att inte dränka min iPhone så får ni dagen till ära soliga filmer från en icke regndränkt dag. För precis, det blev 3 x 25 min Longera i ösregnet. Alla skötte sig fina fisken!

Appe travade på. Hans stora kropp har börjat förstå att han bara ska trava framåt på volt. Inte vingla, inte bocka, inte stanna, inte stegra. Utan bara lulla på framåt i trav. På volt. Bus-enkelt.

Hermès skulle galoppera. Till vänster blev det några språng och resten trav. Till höger gungade han fram så fint i taktfasta galopp-språng. Men hans bog…shit, jag är orolig. Han får nog vila en vecka. Den där stelheten spökar läskigt nära.

Ægir var pigg som en mört. Han lyssnar bättre på rösten från marken nu än tidigare. Han övar och övar och övar. Just nu är det fokus på grovfoder för hans del. Han ska få i sig en rejäl mängd så han bygger muskler och inte blir tanig och stressad. Plus självklart höger sida. Stärka, mjuka upp och ge efter. Det är där jag är med honom.

3 hästar. Så lika men ändå så totalt olika. Alla med sina styrkor och svagheter. Det är så roligt. Men det blev så förfärligt blött och kallt. Brrrrrrr

#icelandichorse #islandshäst #irländskvarghund #irishcob #tinker #stallkatt #frökenhjortsbruksgård #prestige #stubben #hrimnir #topreiter #kullabygden #hästgårdiskåne

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s