Fick ett samtal igår

#Me too.

If all the women who have been sexually harassed or assaulted wrote ”Me too” as a status, we might give people a sense of the magnitude of the problem.

#metoo

Blev uppringd igår och samtalet berörde mig väldigt mycket. Det fick mig att verkligen fundera på hur sjutton vi beter oss mot varandra. Nu rörde samtalet Fritidsryttare emellan.

Jag mötte kvinnan som ringde på en kurs under våren. Vi båda hade mycket att jobba på tillsammans med våra hästar. Olika problem men lik väl en hel del. Med målet att få en mjuk, lydig Fritidshäst att rida på, gossa med, kursa på och någon gång tävla på.

Ægir som vi nu vet lider av och har lidit av svår livslång öroninflammation. Som veterinären sa, som att springa Marathon med migrän. Genom hela livet. Den hästen red jag och självklart var han dö-stressad och ville springa från det onda. Det går inte.

Kvinnan som ringde har också, har det visat sig svåra veterinära problem med sin häst. Den är sjuk. I någonting som man ännu inte har hittat. Men fel är det för hästen orkar inte rida.

Att hon vågade ringa mig var just av den här anledningen. Att vi båda har förutom att försöka rida en häst som inte är ridbar fått höra så många gånger att felet ligger hos oss som ryttare. Att vi är för dåliga. För okunniga. Har köpt en för svår häst. Att vi är för snälla mot hästen osv osv osv har det gått på i olika sammanhang. Jag har fått höra så många gånger att jag måste få Ægir att lugna ner sig. JAG FATTAR DET!!!! Jag fattar att vi har haft problem. Varför skulle jag annars söka professionell tränar-hjälp för tusentals kronor??

Varför säger man så bakom ryggen på en kurs-kompis? Varför stöttar man inte kompisen som helt uppenbart har svårt. Ekipaget har problem. Boostar man inte den personen extra mycket då? Jag tycker ju det.

För tänk vad tokigt det blir nu och så många som måste bita sig i tungan nu. Nu när sanningen kommer fram. Hästen har haft ont. Inte på grund av mig, min ridning, min hästhållning. Utan pga baciller som växt och levt loppan i hans öron. Och snart kommer den veterinära sanningen om varför kvinnan som ringde inte har en ridbar häst. Sanningen lär inte bli att hon inte kan rida.

Tänk efter innan du dömer. Du vet inte vad personen du möter går genom. Men räkna med att det blir bättre om du ger din kompis en kram.

Så i kampanjen för #metoo känner jag att även snattrandet och snacket bakom ryggen kvinna till kvinna är minst lika ondsint som vad män gör mot kvinnor.

Ge varandra en kram idag. Och mjukna lite i dömandet. KRAM

#vigörsågottvikan #metoo #icelandichorse #islandshäst #vatanäll #geenkram #frökenhjortsbruksgård #winkdesign

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s