Det måste vara säkrare att ha häst än att gå över gatan

Coolaste killen. Står helt oberörd. Så lugnt. Stilla. Bara en vänlig blick av vad som är på gång? Ett litet nos och en fråga om någon vill gossa? Finns ingen stress i den här lille hästen när barnen är runt honom. Tvärt om. Han älskar barnen! Ju mer de håller på med honom desto gladare blir han.

Som förälder litar jag mer på situationen av barnen ihop med hästarna. Än när barnen passerar en gata. Stannar vid ett övergångsställe. Att chauffören verkligen stannar. Att bilen inte kör rätt över de små liven.

Ändå är det fler som varnar och tjoar och är rädda för hästar än för bilar? Det är så märkligt.

Eller över lag mer rädda för hästar än människor. Hur ofta slår en häst ihjäl någon? I princip aldrig om det inte är en olycka. Hur ofta slår en människa ihjäl en annan människa? Så gott som dagligen. Och gärna någon som är mindre. Ändå är många rädda för hästar. Det är så märkligt.

Vad ligger rädslan i? Att de är stora förstår man. Att det gör förbannat ont att bli trampad på tårna förstår man. Men sen? Det är djur som visserligen är flyktdjur och springer iväg från faror. Men sen? Det är så mycket värme, godhet och finns så mycket kärlek att hämta. Finns så stor mule att krama på.

Om världen var mer som en Islandshäst än som mycket annat så skulle vi komma en lång bit på väg. En lång bit mot ett fredligare, friare och en vänligare värld. Det får vi landa i denna söndag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s