Mina hästars beteende i hagen mot varandra

Har man en stund över så är det intressant att spana på hästars beteende i hagen. Hur de rör sig. Hur de tar för sig. Hur de är mot varandra.

Det är konstant kommunikation. Små rörelser. Vink med örat. Svansen, huvudet. Allt visar välkommen eller back off. Här äter jag. Leta upp en egen hög. Förflyttningar. Så där håller det på.

Ju längre tid de äter desto mer lugnar sig kommunikationen. De får fram mjukare sidor. Det talar ju mycket för att man ska träna och jobba med en mätt häst och inte en hungrig häst. En hungrig häst är redan inställd på fight. En mätt häst mer sugen på att lyssna och samarbeta. Intressant.

Jag lär mig så mycket om mina olika individer av att bara titta, lyssna och se deras beteende mot varandra.

Hur tydlig jag måste bara mot Ægir. Hur ännu tydligare jag måste vara mot Hermès som är ung. Och Appe, oj oj oj som insett att han är stor. Där får man vara tuff. I fallande ordning mot hur de är mot varandra. Appe är mest van att fightas för sin plats, Ægir är redan högst i rang. Det märks i all hantering.

Ta en stund du med. Se hur din häst beter sig. Det är riktigt spännande och lärorikt!

#hästensbeteende #hästariflock #rangordning #islandshäst #lärdigtydadinhäst #lärdigläsaavdinhästsbeteende #frökenhjortsbruksgård #höganäshästcenter #höganäskommun #bopålantgård

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s