Recension! Det lilla blå kuvertet med Vals-bettet kom i brevlådan

För att få bästa möjliga resultat testade jag Valsbettet på svårast möjliga (omöjliga) test-pilot. Min Ægir. Att testa på Hermès – Mr Bäst i klassen Backome är alldeles för enkelt. Allt på den hästen funkar jättebra och problemfritt så det blir för lätt test. Nä, svårast möjligt så blir resultatet mest rättvist och riktigt.

Kriterierna i min recension av Vals-bettet baseras på min alldeles egna uppfattning vid ett 1a ridpass. Så ingen mer vetenskap än så.

Okej.

Ringarna är vääääääldigt stora. Känns lite Clown-näsa-stort. Bettet är väldigt lätt. Extremt lätt och tunt. Och kort, Ægir är en typisk 10,5 men 11,5 som är till Hermès passade perfekt. Får jag möjlighet vill jag testa 10,5 också på Ægir.

Känslan vid ridning var först vid uppvärmningen lite som att rida på ett för skarpt bett. Ægir slog ifrån, skakade på huvudet och tog inget stöd alls. Så vi skrittade i säkert 20 min för att hitta balansen. Alltså hans egna balans. Böjde, vände, vande oss.

Sen släppte det och Sjuttsingen vad fint det gick. Red galopp ner till halt. T5 med övergång till halt lite var stans och sen upp i tölt. Red mellantempo och höll tempot runt fyrkantspåret.

Mot slutet tappade vi lite och Ægir blev stark. Då bara la vi av. När han blir trött och stark blir allt vårt bra bara dåligt. Där känner vi varandra.

Ja ha, så vad av allt ovan beror då på nya bettet. Jo, men en hel del tycker jag. Det känns att ringarna gör en del bra positivt jobb. Jag blev inte hängande i handen som jag kan göra för att han struntar i tränsbett. Han löddrade inget vilket är ett dåligt tecken för han tuggar mycket när han trivs och jobbar. Han var jobb-trött vilket är ett bra tecken för om han bara springer så blir han inte trött på riktigt.

Allt som allt är jag ändå positiv. Vill ge betyget 4 av 5 Fröken Hjort-poäng 👌

#valsbett #bettetmedstoraringar #älskaratttestanyasaker #allanyheterärgodanyheter #prestige #testpiloter #islandshäst #icelandichorse #höganäshästcenter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s