Krav: En mänsklig vikt-ökning på 200kg. (Helst till imorgon eller ca i övermorgon)

Så där ja. En smashing dag med Johanna Elgholm i Perstorps ridhus. Den första lite större uppgiften (utanför vår comfort zone hos Helena Kroghen) för Ægir sen vårt time out-år.

Vi startade med att följa vår gps. 5 mil rätt ut i skogen på isig småväg. Alltså rätt ut i ingenmansland. Big problem. Blir lite rädd av hur tåliga vi ryttare är. Vilken annan sportutövare som helst hade protesterat vilt. Ryttaren kör på till motsatsen bevisas. Vägen tog slut. Vid vägens ände fanns varken ridkompisar, hästar eller tränare. Well well mänsklig gps ledde oss rätt.

Sen började helt fantastiska 45 + 45 minuter. Är så slut mentalt och fysiskt så jag knappt kan tänka. Men så lycklig!! Min älskade stålle-pålle hade bara helt ‘vanliga’ häst-problem. Inget av hans tidigare galna, smärtsamma sida kvar. När Humlan som sett honom innan och efter öroninflammationen också såg det jag ser började jag nästan grina på Stallplanen. Min prins är så frisk som jag ser och känner. Allt jobb, alla mediciner, allt har varit värt det. Han är en skön, trevlig, go kille.

Ja, och jätte-jätte-stor. Och jag är lite för pyttig. Johanna vill att jag rider som om jag vägde 200kg. För Ægir väger typ 400kg mer än mig. Damn! 200kg är rätt mycket för mig… Well well, Ægir är värd allt så klart jag ger det en ärlig satsning. Ner på sittbenen. Ner i sadeln. 200 kämpar-kilon varenda ridpass. Nu du din gamla Islands-gubbe, nu är det matte som kavlar upp ärmarna. Eller nej, jag sjunker ner i sadeln. 200kg nersjunkning…. Okej.

Vill bara träna mera. Öva mera. Lära mera. Få mera. Det är så magiskt roligt!!

Just det…he he he en liten back logg fick vi. Ægir tröttnade på att gå stiliga skänkelvikningar i tölt. Han ba – Håll i hatten och kolla min pass!! Tjoooo hoooo!!

Jättefin pass. Men det är ju den där detaljen han missar. Man MÅSTE hålla sig till gångarten. Är det tölt så är det tölt. Pass när det är pass. Anarki-Stajlen funkar inte. Han kan inte bara ta en egen gångart som han känner för och ratta runt själv. I hagen är det okej. På banan måste vi hålla oss till reglerna. Det är samma för alla. Like it or not.

Ser fram emot fortsättningen ❤️

Trevlig kväll!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s