Mattes lusekofta – En Petter Northug i Islandsformat

Oj oj oj, idag var det tufft för Islandsgubben. Fick inte busa. Inte ta över. Inte sticka. Inte hänga i bettet, eller favoriten att matte bär runt ekipaget – idag fick Ægir bära sig själv.

Hua Hua. Nya tider. Ægir påminner väldigt mycket om Petter Northug. Ni vet, supertalanger, har hela världen för fötterna. Får hybris och sen kaosar allt ihop sig. Får inte ihop hjärna, hjärta, fötter, armar och tår. Kämpar men den röda tråden har brunnit av i båda ändar.

Fast där skiljer sig vägen för våra 2 norrmän. Lusekoftornas stoltheter. Petter får nog svårt att resa sig som skidåkare igen. Men baske mig att Black Beauty börjar ta sig samman och komma upp sig igen. Han ska nog fixa några klasser i vår ska ni se.

Ægir känns ganska fin. Arg som ett bi när han måste jobba, när han får en skänkel i gubb-magen. En halvhalt. En uppmaning att röra sig, bära sig, upp, fram, jobba. – I det läget vill han ta bettet och springa. Springa, springa, springa. Men det är slut på det nu. Nu jobbar vi. Halvhalt baby, halvhalt.

Hittar Ægir jobb-glädjen och släpper sitt humör som ilsket grinande galt så ska det bli bra det här. Men jäklar vad arg han blir, hela kroppen reagerar. Sen blir han jättefin. Svävar fram, stark, stabil och jättecool. Konstig häst det där.

Ett register i humör som ingen annan. Växlar på en tusendels sekund. Sötare än alla. Argare än alla. Snyggare än alla. Knasigare än alla. Snällare än alla. Mer förvirrande än alla. Aaaaaa hur i hela världen hittade han mig??? Hur fann vi varandra? I don’t know.

#minälsklingshäst #norge #petternorthug #icelandichorse #hittadenrödatråden

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s