Siktar mot stjärnorna – och smashade en brevlåda på vägen dit

Hoppsan! I vanlig ordning var jag och Ægir trafik-troll. Hur vi lyckas med att misslyckas varje gång är ett under i sig. Men vi får baske mig inte till det. Swish, swosh och cirklar runt halva Skåne. Och Lotta som sambandscentral för att leda oss rätt. På vägen till någonstans mellan Klippan och Perstorp lyckades vi kana av vägen. Rätt in i en brevlåda. Vi satt fast på glansisen utan möjlighet att ta oss loss. Så fram med mannen i traktorn. Upp med lastbilen på hyfsad isfri väg. Och swish iväg.

Kvar var mannen med sin traktor och trasig brevlåda. Men hallå!! 2018. E-post. Digital post. IT-eran. Vem behöver en brevlåda??? Jo, mannen med traktorn så jag ska göra rätt för mig och swisha över för en ny låda. Jag är ett väg-troll men jag är även god-hjärtad och ärlig in i märgen.

Är man troll på vägen får man samla sig och vara kung på banan. Idag säger jag – Johanna Elgholm for president.

Bättre tränare finns nog inte. Så grundlig. Så positiv. Så hård och rättvis. Hon är bäst. Ægir älskar henne även om hon är den som överlägset fått oss att jobba hårdast. Fy farao vad slut vi blir. Men herre jösses, så bra som Ægir går så är det lycka. Lycka. Lycka. Lycka. Och träningsvärk.

Bästa är att jag får rida så som jag lärt mig. Så som jag kan. Inte bakvänt, snurrigt och helt superkomplicerat som en del Islandstränare kör med. Varken jag eller Ægir förstår det. Vi förstår, rid med sitsen, mycket ben och tydlig mjuk hand. Få igång och vinkla bakbenen, upp med ryggen, jobba med överlinjen. Enkelt. Så som vi kommunicerar. Jag och min fina fina Ægir. Jag tror på dig Ægir. Det har jag alltid gjort. I med och motgång. Vi ger inte upp (även om det varit nära…)

Vi red med Lotta på sin magiskt begåvade danska isländska Hafrùn. Herre j-klar vilken häst… Mumma för alla sinnen. Så fin. Känns fantastiskt roligt att få träna tillsammans med ett så fint ekipage. De kommer göra mycket roligt och fint tillsammans. He he och vi med dem för vi har bokat in olika saker hela våren 🕺

Dags att vila. Ægir har redan somnat i boxen. Och jag somnar väl snart här i soffan. Ska bara stoppa om min febriga lilla Billie. Lilla äpple-skruttet är sjuk igen.

Tusen tack för idag!!

#islandshäst #icelandichorse #bästajohannaelgholm #halkaavvägen #smashabrevlådor #isigtvärre #skånskvinter

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s