På Prao som Rocky Balboa och bränner på Eye of the tiger på högsta volym

F-uck you vår-vädret och god morgon. ‘Eye of the tiger’ på högsta volym så det ekar över hela Höganäs. Idag måste jag vara Rocky. Eller packa in hästarna och ta in på ett Dressyrstall där man aldrig går utomhus utan bara genom uppvärmda gångar. En gång till ridhuset. En gång till fodret. En gång till inomhusrasthagen. En gång till parkeringshuset där bilen står uppvärmd och klar.

Alla söta snygga träningskläder i pastellfärger. Pulsklockor. Pannband som matchar det senaste inom tränings-sneakers. Allt det som Instagrammas, Facebookas och visas till allmän suktande beskådande. Inget av det passar in idag. Inget passar in i min livsstil som Rocky Balboa.

Här plöjer jag och spårar Höganäs snö-regn-tunga tjocka lerjord med min hökärra. Flera kilo per häst och dag. Kärran kör fast. Regnet öser ner över håret som klibbar fast i blöta svarta stripor på mina kinder. Eye of the tiger.

Framåt. Framåt. Framåt. Kalla fingrar. Lera upp på låren. Blött.

Nu ska de ha vatten. Bära. Genom leran utan att halka och hälla ut allt.

Kom igen. Det är roligt med vår. Det är roligt med häst. Men mest roligt är det att få vara tuff, smutsig Rocky Balboa för en dag. Imorgon vill jag hellre praoa som Barbie. Bara solsken, fluffiga rosa cupcakes och Ken. Ja, en äkta prao som Barbie. Det kör vi på.

#våren? #roligtmedhäst #rockybalboa #egetstall #leraöverhelamig #trevligsöndag #kullabygden #eyeofthetiger

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s