Tävlings-uppladdningen inför IHD (islandshästensdag)på söndag

Ska man tävla. Då får man öva. På sin nivå. På söndag är det familjefest med Islandshästar som islandshästföreningen Gandur anordnar i Helsingborgs ridhus. Hela dagen är fylld av häst häst häst och familj. Kalas-kul! Kom och kolla om du kan slita dig från Vinterstudion ett slag.

Ryttare på alla nivåer tävlar i en klass anpassad efter nuvarande nivå och tidigare resultat. Sportsligt och sjysst som det är på ett familjearrangemang. Finns en VIP-klass med riktigt vassa ekipage. Se och njut av riktigt fin underhållning.

Hur som helst. Idag övade maskerad-deltagare från Fröken Hjorts Bruksgård. Det var maskerad-detaljer, borstade hästar och övning på ridbanan. Lika seriöst och förväntansfullt som VIP-klassen. Bara med lite mer bling bling på hästen….typ och någon liten mer skillnad he he

Får ändå säga att ryttare, hästar och ledare skötte sig fint. Hästarna en smula fundersamma men ändå med på noterna.

Rakel går in som vikarie för Hermès som är halt. Söndagen är bara nytt för henne. Tävling, maskerad, ny plats och ny ryttare i Billie. Snuttan. Hon kommer sova i 3 dagar för att smälta alla intryck. Men sånt är det. Klantar sig brorsan så får syster yster Krakel Spektakel rycka in och rädda festen. Kvinnor kan. Killar kan också. Men nu klantade sig en viktig spelare och då blir det en ny spelplan.

Har själv inga direkta ambitioner på söndag mer än att ha roligt. Visa mina hästar där vi är nu. Vi har lite skavanker men vissa delar fixar vi galant. Jag är nöjd om vi töltar jämt och taktrent. Rakel får gärna trava om hon blir spänd i tölten. Det är helt ok för mig. Vi är inne och övar och gör vårt bästa.

So long och ses på söndag!

#islandshästensdag #ihd #helsingborgsdagblad #hallåhelsingborg #hallåhöganäs #familjefest #hästfest #maskerad #islandshäst #icelandichorse

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s