Vi alla har en dröm och en vision – Nu blev den verklighet

Jag har en dröm om en värld utan krig. Där vi lever tillsammans i fred. En värld där vi hjälper varandra. Där soldaterna lämnat sitt led. Jag har en dröm om en framtid av liv. Den drömmen kan snart vara sann. Vi bygger en framtid tillsammans. Hand i hand.

Baden-Baden 1986

Som en del snappat upp så klantade sig Hermès i förra veckan i transporten och är halt. Eller nu är han frisk och ska ridas igång. Men det gör att allt han var inplanerad för havererar och får ersättas med andra hästar. Rätt häst på rätt plats.

På söndag är det IHD och då tänkte lilla matte att Rakel kunde ersätta i barnklassen. Men vet ni, det är ingen bra idé. Det är en dålig, snudd på farlig idé. Ung häst – litet barn – ny plats – liv och rörelse = jättedåligt. Snudd på farligt.

Mamma-hjärtat blöder av att behöva grusa de små tösernas önskan om att få rida sin klass. För dem är det stort. Men jag kan inte lösa det själv. Hur gärna jag än ville. Förberedde mig med näsdukar att torka tårar och stålrustning för att klara av att se 4 stora havsblå besvikna ögon.

Då sker den finaste gest man kan få av en vän. En vän med hjärtat på rätt ställe och viljan att hjälpa till när man kan. Lotta erbjuder att låta Thora gå Maskerad-klassen med ledare med Coco. Fina fina Lotta & Thora! Ni har räddat mitt skinn. Ni räddar dagen för en liten häst-älskande flicka.

Coco & Billie har längtat i snart 3 månader på att få rida maskeraden. De är minst lika satsande, ambitiösa och förväntansfulla som alla andra ryttare. På sin lilla nivå. På sin mjuka, väg framåt som tassar fram via Maskeradklass med ledare.

Oändligt tacksam att ha Lotta som vän. Som du ställer upp och stöttar och skrattar och bara är så otroligt bra.

Min dröm. Min vision. Min idé när jag startade Fröken Hjort med stallet och hästarna var just det. Att dela livet med hästarna med äkta vänner. Vänner som ärligt vill varandra väl. Vägen blev lite krokig, lite smärtsam, lite sorgsen. Men idag, i detta nu. Nu vet jag att målet är verklighet. Jag vet och känner att drömmen om vänskap där man hjälper varandra blir sann.

Stort tack Lotta & Thora. Vi alla ses på familjefesten på söndag! I Helsingborg. På Islandshästens dag.

#äktavänner #vänskapnärdenärsomfinast #icelandichorse #mangörsågottmankan #islandshästensdag #helsingborg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s