Dagen dagen efter tävlings-dagen

Wow. Känslan satt kvar. Så ridbar som Ægir var idag tror jag knappt jag upplevt. När man svävar fram så märks knappt de isiga vindarna och allt snöblandat regn. Det finns där men det förtar inte den positiva känslan bland de rosa molnen.

Vi valde att rida ut en längre runda som är vår favorit. Långa raka sträckor med fast sand-underlag.

Värmde upp i tölt på lång tygel. Bara mjuk, lugn, jämn tölt. Vattnet stänkte runt oss i pölarna. Sanden och gruset skvätte. What ever här kommer vi.

Fortsatte i trav. Helt ok trav för att vara Ægir. Lite rolla, lite tölt, men ändå trav. Tjo och hej.

Ut på första långa rakan, mellan tempo. Stark, höga benlyft, mycket bakben.

Andra rakan i trav. Hyfsad trav. Sämre har jag känt.

Tredje rakan. Tölt på lång tygel. Det är en lång sträcka. Jag gjorde ingenting mer än njöt. Ægir töltade töltade och töltade. Stor, stark, taktfast tölt. Benen bara gick, ryggen bar, bakbenen trampade. Det var som i en egen värld där allt svävar fram. Som om det inte fanns tid och rum.

I verkligheten finns ju både tid och rum och världs och vägs ände. Så där fick vi bryta av och ta skritt. Tur för Ægir som ville pusta lite.

Vi skrittade på fram till Dennis snickarverkstad. Där fattade vi galopp. Galopperade hela långa sköna vägen fram till röda huset. Vi galopperade förbi äppelodlingar, bikupor och åkrar. Stark, rund och taktren galopp. Ægir kan bli lite fyrtaktig och stark, men inte idag. Idag satt allt som en smäck i galoppen.

Vi pustade en längre skrittsträcka. Vid Maison Francaise tog vi tölt och töltade hela vägen hem. Kort, bärig tölt. Rund ganska djup form som Ægir behöver för att få upp ryggen. Vi jobbade med mjukheten, ställde, böjde, töltade framåt.

Härlig tur med min bästis. Underbara häst. Han fick gå in i boxen när vi kom hem. Vila, äta, dricka. Inte stå i den våta kylan och bli stel.

Ska året tillsammans fortsätta så här trevligt så ser jag verkligen fram emot morgondagen oavsett snöstorm, orkan eller solsken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s