Tänk så rätt han har vår Världsmästare

Hör hur Vignir påminner. Fram. Fram. Inte bromsa. Fram. Nästan överilat fram. Inte bromsa. Fram. Rid ordentligt fram i skritt innan jag börjar jobba. Rakel ska vilja gå själv.

Så idag red jag fram. Framåt. Framåt. Och se på tusan. Lilla Ladyn gick som hon aldrig gjort tidigare. Jag bara bestämde mig. Och så var hon bara där. Framme och uppe med ryggen och in under sig med bakbenen. Så tänk framåt är ju då nyckeln till framgång.

Sen kändes något lite annorlunda. Som att Rakel växt mentalt 1dm sen i söndags. Hon kändes lite mer som att hon fått ökat självförtroende. Det är som att hennes tvekan över att gå förbi reklamskyltarna, men ändå gjorde det, satte sina positiva spår. Att hennes självförtroende och förtroende för mig växte. Att vi tillsammans tar små steg framåt.

Det är så klart skönt för mig att känna min hästs förtroende och att den vill slappna av, lita på mig och vilja samarbeta. Det är en bekräftelse på att det är på rätt väg och lagom fort fram.

Nu tävlar vi på fredag och sen får Rakel pausa en vecka eller två. Bara gå och lata sig med Gledi i hagen. Fälla klart och låta alla nya intryck landa i henne. Hon kommer inte tappa under vilan. Tvärt om. Hennes hjärna behöver vila för att kunna ta in och befästa nya uppgifter.

Det kommer bli så roliga år tillsammans med Rakel. Är glad att det bara är i början och att vi precis börjat. Känns spännande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s