Fram fram fram lite Framgång

Vilken rosettfest! Så duktiga hästar. Vilka poäng. Vilka fantastiskt fina omdömen och kommentarer. Så härligt att få cred för ett tålmodigt tränande i vinter.

Rakel startade T8 & V5

Ægir startade F2 & T8 + barnklassen

Några ryttarmissar med Rakel som jag får ta på mig. Samtidigt så när man har kommentarer som bitvis något styv 5,7. Styvar sig något 5,6. Galoppinslag i traven (mitt fel…) 5,5. Mindre balansproblem 6,0.

Well, känns ändå som att vår lägsta-nivå är bra. Lite mer träna, öva, grundridning så har vi ju fixat våra missar. Och vad landar poängen på då!? Jisses. Vill rida mera och mera och bara känna det komma. Mums.

Rakel slutade på en fin fin 3e plats i både T8 & V5. Heja hej!

Bäst var hon dock på framridningen… Så fint hon gick. (Fick tom beröm från medtävlare och funktionärer!) Det in på banan blir mumma det.

Ægir fick utgå från F2 på min egna begäran. Med kroppen, benen och gångarterna i femton olika hörn så fanns det inte mycket att göra. Jag bara drog. Han sprang. Ofräsch , oharmonisk ridning. Har kommit överens med Helena Kroghen att när vi hamnar där. I den soppan. Så bara bryt. Stoppa. Ta ut honom. Kyl ner hans temperament. Börja om.

Så Ægir fick byta om till påskris. Han skrittade, travade och var kärleken själv med Coco på ryggen. Ut klev han med en delad andra placering.

Sen gick vi T8. Slutade 5a tror jag. Bäst en 5,4 från Karin Gunnarsson. Ingen där vet ju vårt slit. Att vi klampade ut med 2,5 i tölt för ett år sen. Men det gör Hanna Nilsson som så fint berömde vår tölt. Värmer mer än alla poäng och rosetter. Att det finns ett före och efter. Att det finns en positiv utvecklingskurva. Att den syns för de som ser. Tack!

Summa av dagen är: – När är nästa tävling!? Vi vill mer. Hermès från Backome vill också ut.

Vet att sommarcupen går i juni och juli. Cup är alltid roligt!

RD event ordnar en kul nivå 4-tävling 18 april på Margeretehof. Den ska vi alla gånger sikta på att vara med på.

Just det. Vi måste öva ovalbana. Jag och mina hästar. Alltså för mig som gammal hoppryttare är det rena grekiskan att rida på en oval. Har gjort det kanske 5 gånger totalt i mitt korta islandshästliv. Varje gång blir jag lika fundersam över hur jag ska hantera ovalen. Måste fixa till tekniken. Vet att Anna Forsman fixar ihop träning. Måste vara med. Måste lösa ovalens grekiska hemlighet. Rent tekniskt alltså. Vad som ska hända i vilken del av ovalen….

Tusen tack alla grymma typer där ute. Alltid lika roligt att ses!

#helgagårdenstävlingar #icelandichorse #rakelfrånbackome #ægirfrakringeland #tävla #ovalbana

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s