Det finns alltid någon som har det lite tuffare och lite värre

Eftersom jag åkte på magsjukan ‘from hell’ natten mellan söndag och måndag. Så har jag legat som ett paket, inlindad i mitt täcke i min säng. Allt i kroppen värker och ingenting fungerar. Med andra ord. Jag har det värst och tuffast i universum.

Då kikar jag ut genom köks-fönstret imorse och blir snabbt medveten om att jag inte kan ha mer fel. Herr Appe. Vår irländska skogs-mulle-gris (häst) har gått in på vallen. Antagligen för att han surar över att matmängden är för snål. Snål enligt Appe, inte enligt veterinären som fortsatt tycker att appe är för tjock.

På vallen har han förutom att mumsa i sig gröna skira blad, knoppar och grässtrån liksom rullat in sig och verkligen gnuggat fast fjolårets kardborrar i hela hovskägget, upp på benen, svansen, öronen, manen. Det är som stora kardborre-mattor. Över hela hästen. Undantaget på tjocka goa magen.

Han sparkade lite ilsket om sina ben som naturligtvis knappt gick att gå med. Dumma lilla knasiga häst.

Så ut med sax, olja, pälsglans, borstar och rädda den lille gossen från dårskapet och attacken av kardborrar. Nu ser väl inte Appe så jättehårig och tjusig ut längre. Men han är befriad från kardborrarna och han kan gå igen. Äsch, håret växer ut. Det är säkert sunt att ha lite mindre hovskägg mellan varven. Typ. He he hade inte resonerat lika lugnt på samma sätt om det var islänningarnas hovskägg. Men som skogsmulle-kille som Appe är så får komfort gå före utseende.

Dumma gamla hästa-pålle…❤️

#irishcob #kardborrarihelamanen #tinker #hovskäggskatastrof #vallen #peel #frökenhjortsbruksgård

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s