Vi red i ’nuet’ – Så blev vi rosettplockare med fina poäng

Vilka hästar jag har! Vilka fighters med hjärtat på rätta stället. Vilka vänner jag har! Är så tacksam att Malin Fredriksson så vänligt hjälpte mig i häst-logistiken så jag hann med mina starter. Stort tack 🌸

Vet inte vilken prestation som väger varmast. Alla betyder mycket på olika sätt.

Att Rakel kom fram till tävlingsplatsen. Spänd som en fjäder. Riktigt spänd och inte alls sig själv. Skyggade inne på banan och travade i tölten. Ändå satte hon 5,5 i alla gångarter i V5. Det räckte till en 4e plats.

Domaren berömde henne personligen. Att hon är så lovande och vi ser så fram emot utvecklingen. Tänk när hon är 8-10år hälsade Jennifer. Ja, tänk. Wow. Rakel är så fin.

Till eftermiddagens T8 i ösregn hade Rakel lugnat sig och var sig själv igen. Kan ha berott på nackmassagen från Malin. Eller så bara blev hon sig själv igen. Cool. Tuff. Smidig. Stilig. Galant.

Töltade hem en 2a placering i tufft motstånd av riktigt fina ekipage. Så duktig! Hon gav allt. Kändes jättefin. Verkligen på toppen av hennes förmåga idag. Det finns mer att ta fram men idag är hon precis så bra som hon visade. Tror vi fick 5,5.

Ægir gick T3 för fösta gången på mer än 2år. Det är ironiskt. För vi får alltid kommentaren att det går för fort. När jag köpte honom saknades sakta tempo tölt helt. Han hade inte det tempot. Idag satte han sakta tempo tölt briljant. Jättefin. Lite emot handen men fin i tempot. Det som vi har mega-super-duper-extra-allt-problem med. Idag fick vi beröm för tempot!!!! Bra jobbat.

Däremot red vi för långsamt (!??!) i ökat tempo tölt. Ha ha helt knasigt. Hur blev det så här!? Ökat tempo tölt är ju vår paradgren. Och långsamt vår katastrof. Nu fick vi högre poäng för långsamt än ökat tempo. Fare well. Vi får öka tempot. En fin placering 4.

När vi så rattade in på ovalen i T8 så orkade vi inte mer. Jag tog av bootsen. Vi bara töltade genom våra varv. Stressfritt och kravlöst. Blev belönade med 5,0. Det är bra betalt för en walk in a park-insats. Men vi orkade inte prestera mer. Vi ville bara mysa några rundor. Så blir det ibland. Det får vi tillåta oss.

Stort tack för idag, vänner, domare, publik och hästar. Kalas-dag!

Och stort och evigt tack, kram och värme till alla som hejar och tror på mig och mina hästar. Trots lite berg-och-dal-bana mellan varven 🧚‍♀️

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s