VM-Guld! VM-Guld! VM-Guld!

Yes! Inte ett guld. Utan 2. På samma runda men med ett hästbyte.

Helt otroligt. Hela skogen tjoade. Fasanerna flaxade. Fåglarna kvittrade. Hararna sprang som yra höns. Alla var med i Guld-yran.

10 poäng!! Hela vägen bara haglade det 10:or.

Vi var så grymma i vårt VM så vi behövde bara visa tölt. Fick 10:or hela vägen. Rätt upp på pallen. Fantastiskt. Vi var lite för överlägsna i tölt så galopp och trav kunde vi skippa. Skritt fick vi visa och rattade självklart hem idel 10:or.

Att Hermès ställde upp i vinterkostymen var helt okej. I vårt VM är det okej att komma klädd som man är. En sommarstass är att föredra. Men en vinter-mundering går det med. Det blir lite varmt. Men det fungerar. Blir kanske lite piggare, lite längre utan pälsen? Vi ska absolut testa det.

Ægir körde mer Comeback kid-stilen. Ni vet, den fula tönten som slår i underläge och vinner hela VM. EPA-traktorn som suger in magen. Så mycket så han lyfter en halvmeter från marken och bara trycker ifrån med all kraft i bakbenen. Rygg-musklerna lyfter 2dm.

Typiskt att föredra framför all kraft i bogarna och likmaskar till bakben. Den varianten har vi testat en del. Det är inget jag rekommenderar. Det ser inte så tjusigt ut. Är inte så harmoniskt bekvämt heller för den delen.

Ægir startade redan på Stallplanen genom att visa sin form. Sitt temprament. Mega-laddad. Fnös. Nästan skakade av adrenalin. Han är den enda häst jag träffat på som så tydligt laddar allt redan innan han fått en uppgift. Han liksom räknar med att det är fullt ös medvetslös. När vi bara skulle tölta hem 10:or i VM. Inget mer än så. Han har börjat förstå att han måste kyla ner sig, vänta in uppgiften. Han lugnar sig ganska snabbt nu mera.

Det fina med vårt VM som är minst lika bra som annat mer officiellt VM är att vi alltid är lyckliga vinnare. Sitter som kungar i skogen och flyger fram i vår gångart. I vårt tempo. I vår takt. Och allt. Allt är 10.0. Väldigt fiffigt. Enkelt.

Det är förbaskat fint att vara Fritidsryttarnas VM-vinnare. Och det bästa av allt, det är att vi säkert är nära 7000 vinnare varje dag. Alla i våra egna VM. Alla med våra egna mål. Och våra egna 10.0

Nu kör vi vidare! So long.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s