En favorit-Cavaletti

När kursen var slut var det dags för Ægir på banan. Han behövde styrke-träning. Alla hästar behöver kontinuerlig styrketräning. Jag tycker att Cavaletti är både roligt och nyttigt.

På bilderna är en serie jag föredrar att arbeta med. Egentligen för att den ger mest resultat. Hästen får jobba men det är inte mega-mega-jobbigt hela tiden. Det finns pauser och lägre bommar. Varianter av högt och lågt.

Maxhöjden är ett liggande block. Högre ger inte bättre resultat. Poängen är att upprepa övningen. Jag rider i cirklar. Gärna på lång tygel i början. Låter hästen tänka själv och känna avståndet. Det är klurigt först men sen kommer flytet och då arbetar hästen med både muskler och med huvudet.

Sen går jag ur övningen. Byter gångart. Gör något annat. Gärna tempoväxlingar som jag tycker är geni. Tempoväxlingar är alltid bra. Finns inget dåligt med tempoväxlingar. Det utvecklar och varierar gångarterna så tempoväxlingar kan man alltid arbeta med för en större variation i varje gångart.

Sen kan jag gå in i cavalettin igen men mer samlat. Kräva mer exakthet, mer kraft och tempo. Samma serie men mer av serien.

Mer böjning. Mer mage. Mer ben. Det är riktig mjölksyraträning. Phu!

Tror att Ægir kommer sova gott inatt. Imorgon får han vila. Vilan är minst lika viktig som träningen. I vilan byggs kroppen och stärker upp det man övat på.

Bra jobbat idag Ægir!

https://www.hippson.se/artikelarkivet/hoppning/avstandstabell-for-hopptraning.htm

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s