En favorit på transportsträcka

En klassisk transportsträcka på en uteritt. Vägen leder oss från en fin töltsträcka till en annan. Så en bra paus att få net pulsen och använda till en värdefull övning. En övning som är lite klurigare än det låter. Lite beroende av vilken samlingrad och bog-kontroll du har på hästen.

Hur som helst.

Rid med en rakställd häst. Korta tyglar. Följ den vita linjen med hästen rak. När linjen tar slut flyttar du hästen till vänster. Ca ett steg får mellan linjerna. Så steg ut åt vänster.

Rak häst. Rid rakt fram och följ linjen. När linjen tar slut flyttar du ett steg åt höger. Följ linjen rakt fram. Sen åt vänster igen när linjen tar slut. Det blir en zick Zack rörelse med rakriktning emellan.

Hängde ni med? Det går kvickt! Man måste dra ner på tempot. Kvicka hjälper. Ha hästen alert hela tiden för strecken kommer och tar slut hela hela tiden.

Jag brukar flytta ett antal gånger, ca 10-15. Sen rakrikta och pausa några meter innan jag börjar om igen.

Det är jätteroligt! Det är en övning som alla ålder på häst klarar. Bara börja öva så kommer allt finlir och mer exakthet efter hand.

Idag på bild övar jag och Ægir fra Kringeland. Han har ganska lätt att samla och flytta sig så han är en riktig fena på den här övningen.

Hör av dig om du vill öva tillsammans. Det går jättebra om vi hittar en tid.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s