Ett tomt hus – Bättre än Lotto-vinster

När hela frukosten och genomgången av denna efterlängtade näst intill omöjligt perfekta lördag gick av stapeln. Och det enda jag hör runt bordet över en kopp kaffe är tusen planer.

Lägga i båten. Ta båten över till Danmark. Äta luncher till höger och vänster. Åka till en kompis. Cykla jättelångt. Umgås med andra. Osv osv osv i en oändlighet. Och inser.

Jabba dabba doooooo!!!!

Inte en enda. Upprepar. Inte EN enda plan. Zip. Zero. Noll planer innefattade mig. Förstår ni? Noll. Zip. Zero. Mamma! Mamma! Mamma! Är det första gången på 8år? Jag tror det.

För att liksom inte bli upptäckt. Uppryckt ur möjligheternas möjlighet att få en egen lördag så andades jag jättetyst. Tassade iväg med myrsteg. Såg hur alla spreds med vinden ut på egna äventyr.

Kvar var jag och hästarna. Lugnet. Fågelkvittret. Vinden som susade lätt.

Hello – Det var Carpe Diem-moment så det slog klackarna i taket.

Är det Carpe Diem så räkna med att vi fångar upp varenda millisekund. I tölt. Självklart i tölt. Det är ju den gångarten som man fångar upp det mesta i. Ben, hals, rygg. Omgivning, andas, fågelkvitter och bara lätt skrämmer upp en hare eller två som vilar i vassen.

Jag är ju inte alls särskilt andlig av mig. Men just nu är jag snudd på säker att en ande. Eller en ängel. Eller någon annan högre makt ser mig här på jorden. Ser allt slit. Ser flitens lampa. Ser ett hjärta som vill allt gott. Och i detta nu skänker mig en stund av stillhet. En stund av taktren tölt. En stund av sol, vind och vatten.

Sjutton vad bra jag har det. Plus världens bästa (okej och urknasigaste) hästar. Och universums bästa ungar. Roa er kungligt små blonda troll – var ni än är 🙏

Tack för idag Ægir & Hermès! Det är Hermès från Backome som är med i bild + i mellanfilmen är det en paus-fågel av oklar ras. Men den kvittrar fint.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s