Att tala är silver. Att rida tävling är Guld 🧚‍♀️🏆

Katten musen tio tusen på att alla ryttare (och hästskötare, publik, domare, sekreterare, grillare mfl) som sågs ikväll på Gandur-banan i Helsingborg och träningstävlade hade det lika toppen-roligt som jag, Ægir & Hermès.

Stor eloge och fjäder i hatten till Mallo, Jennie Filipsson och alla andra som fixat, trixat och donat så vi alla som ville fick komma och rida våra program, få bedömning och goda träningsråd på vägen.

Pssst….allt för 200kr inkl bana. Och domare. Och sekreterare. Och hage. Och och och!!! Inte och häst. Den fick man gott fixa på egen hand.

Fantastiskt fint av en klubb att få ihop en helkväll på ett så fint sätt. Stort tack.

Hur som helst. Först ros. Sen ris.

Hermès debuterade i T8. Målet för dagen var egentligen att känna på ovalen i tölt. Rida fram. Gå in på banan och känna av läget.

För mig med Messi handlar allt om hur han reagerar och är så Coco kan klara honom själv. Allt annat är sekundärt. Jag vet att han har bra takt och form och att allt finns där. Handlar bara om mer ridning. Allt finns vilket vi även fick konstaterat. Han ska bli stadigare i formen. Lite bättre trimmad. Släppa ryggen, han är fortfarande något stel.

Däremot om han krånglar, sticker, trasslar, stressar eller får panik. Då är det problem för ett litet barn. Men nej. Hermès reagerade inte på något konstigt sätt. Han var som vanligt. Arbetsvillig. Framåt. Oberörd. Tog sig an ovalen som om det inte finns en morgondag. Älskade pärlan!! Du är så bäst!!

Matte ska ta med sig att rida fram lite kortare. Han hade behövt spara lite mer energi till banan. Men no worries. Det tar jag med mig.

Ægir fortsätter att trimma in sig i T3. Denna fantastiska gren som passar honom som handen i handsken. Han löste allt med bravur. Med en jättefin känsla. Och katastrofala poäng. Whaaaat!?

Men okej. Långsamma tölten går för långsamt. Mer tänka framåt. Mer energi. Mer fram. Inte riktigt så långsamt. (Bisarrt ironiskt att vi ens kan rida för långsamt gång efter gång!!)

Steglöngdsökningarna sitter men matte saktar av på tok för tidigt. Heja och hela vägen fram till markeringen.

Ökad tölt bytte vi till flygande pass. Hej dundrande flygande pass rätt runt banan. 10.0 i pass. 3.0 i ökad tölt. Man måste rida programmet i den gångart som någon islänning bestämt på stenåldern. Är det tölt så måste man rida tölt. Inte pass. Kinkit kan tyckas men samma regler gäller för alla.

Så är det den där känslan. När jag satt av Ægir och är så stolt, glad och lycklig över dit vi kommit. Känner att jag helt ärligt struntar i poängen. Är rörd till tårar av lättnad, glädje och en inre värme över min kille som visade så oändligt många fler positiva sidor idag än han gjort någonsin. På framridningen. På banan. På tävlingsplatsen.

Kändes som vi vann VM. I känslan av att ha kämpat så hårt i konstant motvind och äntligen vunnit ett delmål. Vet inte hur de känner sig som vinner VM på häst. Men inte sjutton blir de öppet emotionellt tårögda. Vad jag sett iaf. Kan det rent av vara så att känslan hos en Fritidsryttare som med katastrofala poäng ändå når en egen delseger efter helvetiska timmar i sadeln på en gammal sur islandsgubbe. Att känslan av att vinna är minst lika stor? Eller större? Fast utan inramningen av ett VM.

Idag vann jag och Ægir vårt egna interna VM. Vi jobbade tillsammans. Med fel och brister och fel gångart. Men vi var ihop. På samma planet. Vi delade våra misstag och framgångar som ett team. Så som man gör. Så som man gör med sin alldeles egna bästa vän och bästa mest älskade EPA-traktor-pålle. Min stålle-pålle – du äger mitt hjärta ❤️

Ps…vi älskar att rida flygande pass….det är så jäkla coolt. Fel idag. Men så jäkla coolt!!! Det blir mer av den gångarten mooooo ha ha

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s