Nobelpris åt den som uppfann framdelsvändningar

Är en riktig sucker av framdelsvändningar. Det är en av mina absoluta favoritrörelser. Den ger effekt. Är relativt lätt att kommunicera med hästen. Går att upprepa om och om och om igen.

Så bäst av allt – hästen blir lösgjord. Hästen övar koordinationen.

Min/vår lilla Messi har som en knut på mitten av kroppen. Som en del vore stelopererad. Mitt mellan fram och bak. Den delen måste sakta men säkert mjukas upp. Lösgöras. Lossna. Gå att forma.

Så han får göra 2000 framdelsvändningar. Vända. Fram. Vända. Fram. Vända. Fram. Vända. Galopp ca 50 meter. Vända. Fram. Vända. Fram. Vända. Galopp 50 meter. Osv osv

Varvar höger och vänster vändning. Viktigast är att han blir mjuk. Inte fuskar!! Tänker framåt. Jobbar med bakbenen. Aktiverar bakbenen, magen. Så bakben och mage hjälper till att lyfta, stretcha, mjuka upp ryggen. Så snart ryggen släpper och blir mer flexig så kommer hans rörelsemönster att bli skönare och renare.

Så. Ryggfokus på lille stele-man.

Låter honom galoppera fram ordentligt mellan varven. Verkligen sträcka ut och få igång kroppen. Blodcirkulationen. Få igång ryggen och bakbenen.

Han står emot lite i galoppen men får ändå säga att den lossnar mer och mer. Nu rackaren ska det ridas loss alla stela muskler. När flödet kommer blir det riktigt magiskt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s