Trädgårds-Tomte med miljöträning

Går ju inte att mini-semestra utan att planera nästa veckas träning. Den 37-gradiga tropiska värmen ser fortsatt ut att värma och glädja oss nordbor.

Så vad hittar man då på med hästen? Semester redan i början av juni nu när vi äntligen har hittat ett bra tränings-flyt känns lite tråkigt.

Rida på morgonen är ju en given succé. Att rida till havet med. Men så vill vi ju ha bra träning här hemma. Bara hoppa upp och iväg.

Så japp. Vi blir trädgårdstomtar och miljötränar! Samtidigt. Det står ju alltid tusen miljarders saker, fruktträd, sandlåda, rabarber, hallonbuskar, hängmatta, gungor och annat trädgårds-tjo hej i den alltid så Alice i Underlandet-lika trädgården på Fröken Hjort.

Det är bara till att ge sig in och vända och vrida runt allt som står i ens väg. Det fladdrar, flyger, susar och är aktivitet runt hela hästen. Allt han ska göra är att gå fram, tänka framåt. Han ska inte ens notera tvätt, cyklar, hallon eller hund. Bara tassa vidare som om vi var på vilken väl-harvad ridbana eller ovalbana som helst.

Har du tillgång till en trädgård att öva i så in och rid. Vänd och vrid. Ha så roligt! Det är väldigt roligt! Promice.

Allt för att förbereda sig på oväntade händelser. Eller bara bygga upp förtroendet med hästen. Att han ska gå på framåt som ingenting även om det fladdrar och far. Hermès är relativt oberörd. Lite tveksam men det lossnar ju mer vi övar.

Ps. Om det inte är din egna trädgård du tänkt öva i är det en bra poäng att dubbelkolla att det är okej att du övar bland tvätten, cyklar och fruktträd. Allt för fridens skull och för att visa hänsyn och respekt. Have fun.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s