Sista-minuten-resan till Helgagården

Nationaldag. – För blåsigt för båten (man ska ju sitta och softa, sola och njuta) – För kort om tid (plus en del mer tekniska problem) att hinna fixa klart ett proffsigt event på jobbet – För få blommande Rhododendron på Sofiero – Tjejerna på olika övernattnings-kompis-äventyr

Vad gör man?

Japp. Sladdar in sista bokningen och en sista-minuten-resa till Helgagården. Givetvis i team med min snygga (något gräs-runda) Islänning Ægir. Vi ska rida T5.

Så ut i hagen och skaka liv i min sömndruckna kompis. Ladda lastbilen med saft och bananer till mig. Hö, vatten, sadel, träns och boots till Ægir. Packat och klart. Plätt-lätt.

Vi red så det rök om hovarna. Vi red noggrant och skötte oss bra. Tänkte på farten i kort tempo tölt. Tänkte på att hålla ökningen hela långsidan. Tänkte verkligen på att sakta ner i sitsen och inte i tyglarna.

Ægir tänkte på att 1. Springa ut från banan – varje gång vi passerade ingången 2. Hoppas att varje steglängdsökning skulle få bli en passläggning 3. Matte är en bra typ ändå, kan vara lite lydig

Jag är jättenöjd med vår insats. Domarna delade inte vår ridglädje. De gav låga poäng. Vet inte hur låga men med tanke på att 3:orna fick 5,05 så borde vi ligga under 5,0.

Självklart en rådeppig poäng. Men sånt är det. Vi hade roligt och jag känner att jag kan lita på Ægir. Så från nu när jag vet att vi är på samma planet på tävling. Från nu ska jag börja rida mer inne på banan. Åker lite för mycket. Rider lite för lite. Så, upp och iväg på nästa äventyr!

Min Islands-kille är bäst trots att han har 80%fel och 20%rätt. Han är ändå min älskling.

Stort tack hela Team Helgagården! Som alltid fantastiskt fin, varm stämning. Roliga vänner på plats. Ordning och reda. Bra tävlings-plats och vi kommer gärna tillbaka och tävlar mera.

Glad go nationaldag på er alla! Var ni än är. Vad ni än gör.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s