T som i Teamwork

Har sagt det förr och säger det igen. Med eftertryck. Minst 90% av häst är bra hovslagare och bra grovfoder. Resten går att lösa utifrån de förutsättningar och det utbud som finns av tränare, utrustning, uppstallning, ekonomi, och tid. Allt går att ‘ordna till’ så det blir så bra som det går.

Men hovarna och grovfodret går inte att ordna med en quickfix. Det behövs en längre tid av bra kvalitet, ordning och reda. Allt för att ha en bra balans och skapa bra förutsättningar för de tränare, den utrustning och den tid och peng man har möjlighet att lägga ner.

För mig är det viktigt och prioriterat med hovar och foder. För alla 5 hästar som bor på Fröken Hjort. Alla har en viktig roll, men de har olika roller. Ægir, Hermès och Rakel är ridhästar. Gledi är sällskapsdam och Appe är lite sällskap och lite skogsmulle och väldigt mycket en söt stor snäll hårig hmmmm…Alien ha ha Nä då. Häst så klart.

Hur som helst så finns det alltid anledning att lyfta lite extra på hatten för Eggert och Lena som kommer och skor och verkar i mitt stall. Eller…Eggert gör jobbet. Lena och jag får hänga och kan spela viktiga vid sidan om. Det är vi bra på. Vi kan ställa frågor om vi ska hjälpa till? Fast hittills har vi lyckats synnerligen väl med att inte vara behövliga utan kan gladeligen ägna tiden åt att hänga och reda ut livets glada frågor.

Till helgen som var hade vi bokat sko-tid. Men jag åkte på planerad resa till Stockholm för att umgås utanför häst-världen. Fast tiden stannade inte för det. Väl hemma igen idag hittar jag 5 hästar med perfekt hovvård. Bara hämta en häst och rida som vanligt. Så oändligt skönt att veta att Eggert känner hästarna så väl att han löser allt. Fixar, verkar, skor. Allt helt perfekt. Hästarna är helt i balans. Trasslar vi till det i ridningen så är det inte Eggerts fel pga tokig hovvård – tvärtom.

Nu är mina hästar ändå relativt sett lätta att hantera. Men det är inga maskiner. 2 är unga. 1 är Ægir. 1 är stor Tinker. Och så Gledi – hon är bara en kärleksfull 26 årig lady. Allt kan hända. Men allt hände bara bra.

Såg att Eggert och Lena SM-kvalade och hade en jättefin tävlingsdag igår. Så, bara det gör att jag vet att iaf ingen i mitt gäng kan ha ställt till det alldeles för besvärligt under skoningen. Känns fantastiskt fint.

Tack alla fighters och proffs där ute! Ny vecka, nya utmaningar och nya toppen-stunder tillsammans med hästarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s