Nytt mega-vänligt avlopp från Alnarp = hästar på rymmen

Super-panik-mega-stress-sms på kontoret igår.

Super-mega-glädje-fyrverkeri-spring-benen i hagen igår.

Alnarp har tagit fram ett vattenrenings-system som renar upp till 95% (obs! Häng mig inte på fel siffror här om du är väl insatt..) Men jättemycket rening och jättebra för vår miljö. Allt tippentoppen med små växter och vatten och allmänt super-bra.

När jag hörde små vatten-renande växter i en damm. Då hörde jag – en grym pool med rent vatten. Men cylindern i svart miljövänlig plast vittnar inte precis som en simvänlig pool med trevliga vattenväxter. En pool där man kan simma runt på rygg och sippa på en drink. Får nog tänka om lite runt min pool-önskan.. Får nog bygga poolhuset i logen så som det var tänkt från början.

Men så mitt i allt bra. Och här går åsikterna isär. Här känner jag att det blev panik-kaos-dåligt. Här känner Appe & Ægir att det blev Liseberg och ett gott skrovmål med krispigt gräs.

För de små rackarna tar sats. Och springer genom grinden (Appe är ju ganska stor och stark) ifrån de som anlägger vatten-anläggningen (som har ägt tjurar i hela sitt liv och som enligt egen utsago menar att det de inte kan om hästar är inte värt att kunna). Det är typ omöjligt att ta sig ut men de lyckas ändå ta sig ut, över korn-åkern och in till min granne. Väldigt glada över friheten och farten under fötterna. Gick snabbt som attan att springa. Och i grannens hage fanns det massor (!!) av gräs. Mums.

Jag var mindre nöjd över detta meddelande som damp ner:

//Ring så fort du ser! Två av dina hästar är i en hage hos mig. Lee hittade dem längs med skogen

Jag slängde mig på cykeln och flög hem från Saluhallen. Tänk om någon är skadad? Tänk om de blir påkörda? Tänk om. Tänk om.

Men icke då. 2 små glada glin välkomnar sin matte. Jag är så arg på dem. De fattar ingenting. Ser helt oförstående ut. De sprang ju bara lite! Men man får inte springa omkring och ifrån de som jobbar på gården. Det är farligt.

Appe fick så klart massa korn-odlings-kli i hela hovskägget. När det väl var borta så ser jag hur trion smitit in på vallen. Återigen jätteglada över massa god mat som serveras. Men vi går inte på vallen av tusen givna anledningar – där en syns i luggen på Appe = 2 miljarder tistlar.

Så säger alla att sto och hingst är stökigt. Men testa då att äga 3 valacker!!! Jisses… Galningar. I sto-hagen var det som vanligt lugna gatan. Gledi & Rakel spanade lite, vilade lite, tog en galopp och sen kliade varandra. Helt obrydda.

Hermès som är lite hemma-potatis valde också att stanna i hagen hellre än att springa iväg hemifrån.

Slutet gott. Allt gott. Och snart har vi marknadens mest miljövänliga reningsverk på plats. Tjo ho! Tjo ho! Vi måste ta hand om miljön så bra som det bara är möjligt.

Ha en fortsatt bra vecka!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s