Så blev det bara en dunkudde kvar

Livets baksida. Den snabba, rappa oväntade händelsen. När allt rycks undan. Snabbt. Brutalt. Hänsynslöst.

Det händer hela tiden. Berg- och dalbanan. Stationer med lycka, eufori, ramaskri och fall. Alla finns de där. Stationerna. Bara att passera. Ta in. Åka vidare. Bästa stationen är Lyckan. Den lagom känslan av gott i kroppen. Varken eufori eller fall. Bara skönt. Stationen som alla längtar efter. Stationen utmed livets berg- och dalbana.

Livets mening. Livets lycka. Livets smala väg. Full av vänskap, kärlek och svek. Så bara är det. Bara att acceptera. Nicka. Le. Åka vidare. Vidare i livets berg- och dalbana. Mot stationen Lycka.

Idag bet en lös tax ihjäl vår lilla Robert. En vit, liten fluffig kaxmört till tupp. Robert gav sitt liv för att i sin enfald tro att hans lilla liv skulle skrämma iväg en tax. Han reste sig. Han försvarade sina vänner. Han visade upp en innerlig bragd och kärlek att rädda de som betyder mest. Idag fick det ett tråkigt utfall. Tråkigt för Robert som kom till stationen Fall – ändstationen som aldrig slutar falla. Men den vänder upp. Den vänder upp till himlen. Alla kommer till himlen.

Roberts hjälteinsats och på det sätt han visade civilkurage ingav hopp. Hopp om mänskligheten. Tuppar och hönor är inga intelligens-drivna djur. De drivs av behov, av drift och av evolutionen. Där de vänliga vinner ännu mer värme mot det kalla och onda. Även om somliga förlorar i strid – en strid för den goda sidan.

Av det drar jag slutsatsen att överlevarna, att de som strävar efter stationen Lycka. För sig själv, familj, vänner, kända och okända. Det är ändå så att till slut. När allt kommer omkring. Då är det vi vänliga med stora hjärtan som drar flest vinstlotter i livets lotteri. Lotteriet som hela tiden styr vilken nästa stationen är i berg- och dalbanan. Mot stationen Lycka.

Njut av varandra. Krama en vän. Gör inte allt så förbannat svårt när det kan vara enkelt. Sträva efter att nå stationen Lycka. Tillsammans.

Peace out ✌️

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s