Islänningarna blev Terräng-hoppningens 6 masters-stars

Fullt ös medvetslös? Full spätta på en räcka? Hur många tusenlappar krävs på extra livförsäkring åt mig? Åt hästen? Kan islänningar ens hoppa? Med mig på ryggen? Hur många extra skydd behövs? Madrasserade benskydd, krockkudde och en extra säkerhetslina med dubbla säkerhetsbälten?

När Marie bjöd in till en kväll i terrängen väcktes säkert tusen frågor och grubblerier blandat med en förtjusning att ta sig an banan med hinder. Bara för att det är gudomligt roligt med fart, att hoppa och att känna spänsten i hästens kropp när den stäcker upp och över hindret. Fram genom vattengraven. Upp och över bankar. Mumma.

Idag valde jag min bästis Ægir som hopp-kompis. Egentligen för att han är min bästa hopp-häst. Hinderklok, smidig, framåt och väldigt bra talang för hinder. Dessutom är han orädd att prova men rädd om benen så han hoppar mjukt, stort och är smidig som en katt.

Hoppningen går väldigt säkert framåt och upp. Inte pang på VM-höjd och rajtan tajtan. Utan ordentlig framridning i varierad och kuperad terräng. Sen hoppar man upp sig från kavaletti i trav, små galopp-hinder till att man tar en hel bana. Höjden väljer man själv. Vill man stanna på kavaletti så är det ok. Vill man jobba sig upp på lite mer höjd så är det ok om man har bra flyt och balans. Hästen måste bjuda själv på hindret.

Så roligt och lärorikt! En riktig upplevelse och bra gymnastik-träning som vi gärna gör igen. Hoppa är bra för knoppen, kroppen, själen och hjärtat.

Och JA!! Islänningar hoppar kanonbra. Både på bana och i terräng.

Och Nej!! Behövs inga extra försäkringar och skydd. Sadel, träns, hjälm, väst och ett glatt humör räcker hela vägen in i mål.

Testa! Vi var här idag:

http://wp.a-hovslageri.se/terranghoppmarkarbete/

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s