Från Berget till Piren – Rena Rama Bikram Yoga

När Sabinas nya kursdatum fylldes på världsrekord-tiden under 1 minut. Med minst lika lång kö-lista av fantastiska ekipage. Ja, då vet man att det Sabina säger – det fungerar. För många av oss olika ryttare med minst lika många olika hästar.

En sak jag tog med mig är planen och förberedelsen. För att lyckas så måste vi förbereda oss. Förbereda oss för alla yttre omständigheter som sker. Saker sker nämligen hela tiden. Saker som mer eller mindre går att planera. Men väder, vind, dagsform, saker i banan osv måste vi förbereda oss för. Öva. Träna. Förbereda. Planera.

Så, idag övade vi över berget. I trio. I skritt. I värmen (fast hela berget bjöd på sval skugga)

Både Ægir & Messi behöver back-träna. Stärka sina kroppar. Så upp och ner för berget är bra. Messi för att komma igång i sin stora gängliga kropp. Hitta balansen. Bjuda på framåt med sina långa bakben. Skjuta på.

Visserligen skulle vi galoppera i backar. Men med Messi som handhäst så kan galopp bli lite väl festligt. Det kommer ju mötande trafik av cyklister, vandrare och annat trevligt folk. Så kanske galopp till hösten när trafiken är mer gles.

Ægir måste upp och bära sig själv. Upp med ryggen, mera bakben. Helt enkelt orka gå på tygeln mycket längre än idag. Lite mer energi. Jobba-energi.

Så han fick skritta på tygeln hela rundan. Utom i uppförsbackarna, då fick han sträcka ner och fram. Ta i. Skjuta på med sina bakben och lyfta sin rygg.

Call me crazy men våra nya foderrutiner med lite mer Krafft och Zink känns redan som att de ger resultat. Som att de fått shots av energi att jobba – inte springa. Det är riktig fine tuning nu. Små justeringar som ger så mycket tillbaka. Väldigt coolt.

Som alltid. Lättlastade killar. Busenkla som tassar på för egen maskin. I transporten får de en blå IKEA-påse grovfoder av god hygienisk kvalitet att tugga på. Fungerar fin fint.

Värmen gjorde hela rundan till riktig bikram yoga! Varenda muskel var uppvärmd och mjuk ända in till skelettet. Så känslan efter Bikram-turen. Att kasta sig i det salta, svalkande havet från piren var mer än välkommet.

Det är riktigt gott att ha hästar. Ni är bara så bäst.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s