Synnerligen sympatiskt sammanträffande

Var 7e vecka (ganska exakt på dagen) har vi samling i stallet. 4 hästar. Eggert. Lena. Och jag. Plus något barn, nån höna, katt eller annat löst gårdsfolk.

Vi = (läs Eggert) skor och jobbar med hovarna på alla hästar. Vi har jobbat nu i…är det 2 år eller mer? Alltid super resultat och en stor anledning att mina hästar håller sig friska och fräscha.

Så öppnar jag nya numret av Islandshästen, vår medlemstidning i SIF. Voilà! Även där ett grymt reportage av Michael Billow – utbildad hovslagare i Skara. Se sidan 26 och framåt.

Michael tar oss genom sitt synsätt på hovar och vikten av god hovvård. Vad som är bra att känna till och belyser att man kan prata med sin hovslagare om olika saker.

Gillar att vi från olika synvinklar lär oss att uppskatta och värdesätta det grymma arbete våra hovslagare utför. Ett arbete som är grunden till hela vardagen och utvecklingen med våra hästar. Om det är på hög tävlingsnivå eller Fritidsryttare-nivå. Oavsett behöver vi kunskapen, tiden och kraften våra hovslagare lägger ner.

Vi ska komma ihåg att våra hästar kommer med olika bagage. Bagaget gör att de är mer eller mindre lätta att sko. Dagsformen spelar också in.

Högsta vinsten idag var att min älskade Ægir äntligen visade ett lugn. Han visade med hela sitt kroppsspråk att han accepterat Eggert. De är kompisar nu. Det är okej att bli skodd. Det gör inte ont. Lill-smurfen. Vad har du varit med om? Du lämnar aldrig den här gården. Du blir här där det är mjukt, varmt och vänligt. Här vill vi dig väl.

Ha en fin kväll i värmen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s