Tjena! Är du från Norge?

Eller som vi säger: jättebra hjärna – men så använd den när du träffar en World wide stjärna

Men First thing First. Hela veckan har samlat den nordiska eliten inom islandshäst för att fördela medaljer till Danmark, Sverige, Norge, island och Finland. Barn, Young riders och seniorer. Mat-vagnar, säljtält där http://www.hestamann.com gladeligen hade nya stigläder åt mig. Att rida och hoppas att trådarna håller om jag inte trampar ner ‘så mycket’ håller inte helt i längden. Så nya, hela, fräscha läder shoppades plättlätt.

Sen går dagarna 3 i ett tipsy rus av allt mellan eufori, hybris och massa whats up. Jag startade helgen med hybris. Fast jobb-hybris då det haglade in bra fashion-mail innan jag skuttade in i bilen fredag morgon. Sen matades min hybris på av det isländska gardet som måste utnämnas till det land som mest kan nyttja kraften i superlativens, mest positiva, mest generösa folk när det kommer till komplimanger. Det liksom bara faller dem naturligt att ösa på med det ena finare än det andra. – intressant fenomen. En liten ö där alla får superlativens komplimanggåva i modersmjölken. Så klart att de lyckas när de tar sig an något. Glädjen smittar av sig.

Sen att värdinnan Ida så påpassligt bäddat sängen med prinsesslakan visar bara att det isländska arvet av god ton smittat av sig även till oss svenska islandshästälskare.

Järn-gänget aka Sex in the city med My, Ida & jag som sedan övergick till aka Absolutely Faboulus med Ida & jag satte ribban högt. Vi kom till NM för att 1. Ha roligt 2. Umgås och ha roligt 3. Titta på hästar och ha roligt 4. Ha roligt

Vi lyckades 110% på samtliga punkter. Vill även tro att vi kan ha smittat av oss till fler. För det var som druvklasar av härliga typer i gruppen varje gång vi förflyttade oss. Oavsett förflyttning från cafeterian till ryttarfesten, till Bånken, till cafeterian, till matvagnen. Hela tiden, glatt. Galet. Snyggt. Vi har haft ofantligt mycket av punkt 1. Ha roligt och punkt 4. Ha roligt

När man vaknar lördag morgon, efter att ha rumlat hem samma lördag morgon. För att minnas en helkväll med en aldrig sinande mängd helrör bubbel i ishinkar. En DJ som aldrig lämnade 90-talet utan körde all in på pop-klassiker ‘från förr’. För att veta att jag skuttade över kullerstenarna i ett öde Kristianstad city i 12cm klackar, knallröda läppar och tittade på ungefär 50 bilder av får i en mobil. Fåren bor på Shetlandsöarna. Ägs av huvudläraren på häst på Hòlar = väldigt spexiga får – inte vilka som helst. Bara väldigt många. På bild.

Skutta på klackar har jag gjort många gånger förr. Festat har jag gjort många gånger förr. Röda läppar har jag nästan varje dag. Men bildspel på många får. Och Kristianstad city var båda premiär. Fast de kan ju partaja i den staden. Sanna mina ord. Upp på bardisken och klackarna i taket. Skål!

Men så hur var det nu med nationaliteterna? Vem är svensk-isländsk-norsk-dansk-finländsk och allt där emellan? Ja, jag vet inte. Det är värsta soppan. En sån redig nordisk landssoppa. Så till den grad att världens. Läs: världens. Världens mest kända, mest framgångsrika ryttare all over landade bredvid mig. Vi var 5 personer runt vårt bord. Den ena med mesta möjliga framgång i bagaget. Jag vet ju vem han är. Men ändå inte. Tydligen.

Han är från island men bor i Danmark sen 20 år. Vinner allt. Tävlar allt. Presterar. Vinner. Allt. Och jag får liksom någon form av lands-tilt. Bara iskallt visar att han är okänd för mig – frågar lite nonchalant, tipsy, väldigt ‘Edwina’ – Är du också från Norge? (Jag är ju från Sverige – men de som satt vid bordet innan var från Norge – ja ni hör – landssoppa)

Han World winner-killen har representerat, Island och sitt nya hemland Danmark i 20 år.

Fniss fniss – vi båda garvade åt detta faktum. Garden sjönk. Det gick att mötas i samförstånd. Det var som att all hybris flög ut genom fönstret. Där och då när den norska flaggan halades och den svensk-dansk-isländska hissades till toppen.

Fare well Danmark i all ära och ännu lite till så har jag fått kontakt med en riktigt bra dansk som kan visa Rakel. Extremt coolt. Sex in the city-gänget laddade genast kanonerna för att få anledning att korka upp skumpan när lilla prinsessan tassar hem sin fina bedömning. Det ser vi fram emot! Bilder kommer senare. När skumpan är kyld. Och Rakel får sina poäng. = det dröjer. Men det kommer.

Summan av kardemumman är att islandshäst är bäst. Fest är fest. Titta på tävling är roligt. Vänner är Ja! Knasbollar struntar vi i. Rid islandshäst och livet får en bra bättre guldkant i finishen.

Och

You Only Live Ones – YOLO

Och – Var snäll. Var ödmjuk. Var nyfiken. Alltid.

Kram och god natt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s