Return of the Jedi

Hörrni. Nu har vi det bra. Allt är precis som vanligt. Precis som det ska vara. Precis så som vardagen är när det är vardag. Sol-festen är över. Bikinin ligger återigen längst bak i garderoben. Bakom praktiska helställ, gummistövlar och polokragar. Torkan är förbi. Kvar är decimetertjocka regnpölar. Dags att kavla upp ärmarna – byta iskylda skumpaglas mot ljumna, välfyllda vattenhinkar som ska balanseras genom leran. Nu mina vänner – nu styr vi mot verkligheten i vardagen. Precis så som vi känner igen den.

Fast. Vänta lite. För att ens acceptera decimetertjocka vattenpölar. Centimetertjock dimma. Lera upp över öronen. Behövs det inte lite ulliga, gulliga hästar då?

Jopp. De är där ute någonstans i sina stora hagar. Idag hade vi träning av alla 3. The Jedi was back. På banan. Mooooo ha ha ha. Nu har ju matte studerat NM och hur de som kan gör. Hur det ska se ut. Så nu rackaren blev det fart under galoscherna. I ösregn så sanden yrde.

Det är väldigt motiverande att studera andra. Att se. Att känna efter. Vad funkar bra. Vad funkar dåligt. Se och lär sa man en gång i tiden. Jag gillar det. Snacka mindre. Se och lär mer. Öva mer. Busenkelt.

Är supernöjd med alla 3 – Rakel, Ægir och Hermès. De utvecklas fint och har inte påverkats av värmen i sommar något nämnvärt. Av regnet har de aldrig reagerat. Kanske lite piggare? Marginellt. Men något mer alerta. Kan bero på helg-vilan också.

Alla 3 gjorde bra pass. På olika sätt. Roligast idag var att jag äntligen kände Messi lyfta ryggen i tölten. Så jäkla coolt. Han blir lätt lite loj, lite opå eller vad jag ska säga. Så vi jobbar galopp till tölt till galopp till tölt till trav osv – övergångar. Egentligen för tölten men så kommer både galoppen och traven bättre på köpet. Idag var han fin. Stor på ett bra sätt. Stor i gången. Inte springig och förvirrad. Utan stor, hög och jobbade med ryggen. Duktig liten kille det där. Han kommer göra det fint för Coco & Billie. Det gör han redan men det kommer bli mycket mer av det goda.

Rakel och Ægir var bara bra. Lätta att vända, bra takt, olika tempo. Kändes lite för på i uppvärmningen men båda kom tillbaka och gjorde fint. Riktigt roligt att de känns så fina. Rakel blir lite trött av att gå i form och bära sig. Men hon gör det bra. Hon är duktig.

Ægir är också jätteduktig just nu. Fick med mig från helgen att jag måste lita på honom – inte hjälpa honom med balansen – han måste bära sig själv. Samlade allt jag lärt mig – satt still – tänkte tölt – och töltade. Kanon-kul!! Så känslig är han. En tanke räcker för att han ska ta hjälpen till en övergång. Börjar jag ratta och driva blir det för mycket. Bara tänka tölt – så blir det mjuk övergång till tölt. Min stora, goa, känsliga kille. Du är så knasig, men du lär mig så mycket, bara för att du är du.

Nu får jag inte rida förrän imorgon igen! Bu huuuu Men roligt imorgon. Då ska vi träna i terrängen. Om inte blixtrar och dunder sätter stopp. För då blir det farligt. Då får vi tänka om.

Bra början av veckan. Nu kör vi! Öva. Öva. Öva.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s