2 minuter innan journalisten kommer

– Rakel ba – Hallå matte! Låt mig bjuda på riktigt gott, grönt hö-dreggel i hela ditt hår, lite på axeln och en god en på ryggen. Vassegod.

Ni vet. När man ska göra någonting som känns svårt. När det är hög press. Stora förväntningar. Mycket står på spel. Och mitt i allt det står en liten en själv. En själv som förväntas leverera världsklass. Varje gång.

Där och då ska det hagla ut grymma sägningar. Allt måste låta smart. Påläst. Begåvat. Träffsäkert. Självsäkert.

Det får inte gå fel. Vägen mellan framgång och fiasko är tunn. Det gäller att välja rätt väg. Rätt korsning. Parera rätt vägskäl. Säga rätt sak i rätt sekund. Parera timingen.

För att hitta lugnet. Balansen. Tryggheten. För att veta att jag har någon som helt litar på mig. Så går jag ut i hagen. Rakel kommer travande. Den vita mulen lyser. Hon är kalas-glad. Pigga öron. Nyfikna ögon.

Gosar. Öppnar munnen och bjuder på en sista tugga av sitt morgonhö. Rätt i mitt hår. Håret som för dagen har fått några tag av kammen i ett försök att piffa till my bad hairday en smula.

Ja ja, vad gör väl lite grönt hö i håret. Det kom ju ändå från min älskade prinsessan Rakel. Som en god, glad present-puss.

Söt-nos! Nästa gång vi får journalister på besök så ska jag använda mer telepatisk kraft. Hämta andan på var sin sida om grinden.

Den som lever får lära sig.

Kram å hej nu drar jag vidare på nya galej

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s