Nu sticker jag ut hakan

Förlåt på förhand om jag stampar ner någon i leran.

Kollar runt på kurs-annonserna (obs!! På Facebook) för höstens kurser.

Återkommande för alla tusentals kronor jag kan spendera. Typ mer än inköpspriset av hästen som ändå var av en betydande summa.

Återkommande är fika, lunch, rid 2 och 2 eller hoppsan hejsan där får man rida själv. Helt egen tid. Oh la la.

Har någon frågat om vi Fritidsryttare är intresserade att spendera en halv förmögenhet på muffins, kaffe och kall pastasallad? Rida fm, flera timmar senare em och kunna ta ledigt från jobbet? Vilket ofta är en betydande del i sammanhanget.

Ibland undrar jag och lägger lite tid på just dessa frågor. Vad söker vi? Vad behöver vi? Alltså vi Fritidsryttare. Ryttareliten har ju redan hittat den röda tråden, hittat känslan, flytet och vad som krävs av de som ryttare.

Kvar är vi sökare. Vi som ivrigt brinner av längtan att sätta dit en 5.5, en 6,0 eller svindlande 7,0. Nej 6,5 annars blir det för mycket.

Är det verkligen fika och lunchtid vi behöver? Är det delade lektioner där partnern kör på i 40 av 45 minuter för en stundande tävling? Och sen ratta in själv 5 + 15 minuter. För samma antal tusenlappar.

Är det kanske mer en jävlar anamma du kan! Du ska! Du ska få 30 egna minuter så det svider i dina ben. Hästens ben är ju helt hundra i kalas-skick. Hästen är ju ofta (Hey! Generaliserar!!) mer välfodrad, vältränad och välklädd än matte eller husse.

Ingen kränger ju på sig en topp för 3000kr men pållen ska ha schabrak och pannband för 3000kr/st. 6000kr i bara Good looking.

Och det är där vi är.

Förstår ni mig?

Det är där vi hittar vår oumpf. Vi hittar vårt driv.

Så se oss! Ge oss 30 minuter av din tid. Älska oss för de vi är.

Vi möts inte i VM, EM, DM men kanske i KM. Så sänd oss en liten blink, vink och en klapp på axeln.

Du är förbaskat bra. Jag ger dig mer av mig själv på en kurs för tusentals kronor än fika, vining och dining. Jag ger dig tid. Engagemang. Jag ser dig och din häst om det så är en EPA-traktor. En Porsche. Eller en fucking skottkärra.

Du är här min vän. Du köper min tid. Jag ger dig min tid. Du betalar för att jag ska vägleda dig.

Där emellan. Tiden där emellan. Där finns det tid för relax. Reflektion. En kaffe och en kaka.

Förstår ni vad jag menar?

Jag söker. Längtar. Strävar efter. Efter fokus på ryttaren. Den som sliter 40-50-80h/vecka för att få ihop till hus, barn, kläder, häst och där på slutet träning av häst. Ren hobby. Hobby-pengen från hushållskassan.

Där är vi. Det är där vi behöver bang for the bucks.

Kanske inte en kaffe och kaka i alla lägen. Det mer kommer på köpet. Utan ärligt engagemang. Glädje att kicka liv i ett ekipage som är lite vilsna i hatten. Önskan att se de små framstegen.

Vad vill jag egentligen? Har tagit så mycket av din värdefulla tid i anspråk. Jag vill egentligen bara önska alla en jättefin träningshöst. Bra förberedelse inför våren. Och riktigt mycket respekt och beundran för alla flitiga, tåliga, tappra Fritidsryttare. Ni är så jäkla bäst. På ett rakt snöre. Så så så bäst.

Ni proffs. Kom ihåg att uppskatta det. Vi gör så gott vi kan. Peace.

För…vi älskar, uppskattar och beundrar det ni gör. När huvudet landar på kudden. Ja, då önskar vi att vi hade samma känsla. Samma feeling i sadeln. Men ni måste vägleda oss dit. Yes?

Varm kram!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s