Hjälpsam kväll igår

Efter att i kolsvart mörker ha plöjt genom lera, över åkrar med strilande regn som trängde in genom jacka, jeans och skor så känns en bit choklad och ett glas rött helt på sin välförtjänta plats.

Polisen ringde igår kväll vid klockan 22. En privatperson hade ringt in för det var 3 lösa hästar på vägen.

Panik. Shit. Polisen sa 3 bruna hästar. Men är de bruna? Eller brunvita? Jag haglade frågor över Polisen som satt i andra änden av luren utan svar.

Istället flög jag i kläderna. Fick tag på grimmor och begav mig av framåt vägen. I jakten på rymmarna. Rakel såg jag i sin hage. Såg inga valacker. Shit.

När jag närmade mig hästarna såg jag 3 enorma halvblodskroppar på 1,70. Eller 2 på 1,70 och ett föl på kanske 1,50. Tur i oturen, det var inte mina. Men likväl måste de hem och stängslas in.

Regnet öste ner. Mannen som larmat polisen var livrädd för hästar.

Jag fick tag på ägaren till hästarna som flög ut. Men, för att få in dem i hagen igen måste vi passera vägen. Fy bubblan. Det är en 70-väg. Alla läser 170 och tom 270. De hinner inte se oss och stanna i den hastigheten i mörkret.

Regnet öste ner.

Vi lös med våra mobilkameror för att få lite ljus.

Vi lämnade instruktioner till en av medhjälparna att stänga av hagen. Instruktionen gick fram men han uppfattade inte önskan.

Så hästarna släpptes in och sprang åter ut. Jisses! Samma vända igen. Ut på vägen, på med grimmor, hoppas att bilarna ser oss och hinner stanna.

Den här gången ställdes de i stallet. Nu fick de bli inne i mer säkert förvar.

Så, vad har vi då lärt oss. Förutom att regn är vått. Mörker är mörkt. Bilar kör gärna snabbt på vägar.

Jo, kontrollera staketen. Flera gånger. Det blåser ner grenar. Det springer genom vilda djur. Det händer saker hela tiden.

Dubbelkolla att du har grimma, REFLEXER och lampa. Lätt till hands. Det är inte ofta. Men det händer saker. Då vill du snabbt kunna agera. Hjälpa till. Göra så mycket som det går för hästar på rymmen.

Igår gick allt bra. Ingen blev skadad. Men otaliga är de historier med hästar som skadat sig. Låt oss gemensamt göra så mycket som det bara är möjligt för att få ner det antalet. Hjälp varandra.

Ödmjukast tack och trevlig kväll

Annonser

Ett svar till “Hjälpsam kväll igår”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s