Höganäs Hästcenter – En bra idé är tjockare än vatten

Bilden är lånad på Facebook från Anette A. Hon ville presentera den magi som finns i växtkraft. Hur en stor kraftlös, torr yta med rätt inspirerande tillskott plötsligt gror, grönskar och frodas av liv.

För mig blev bilden så självklar. Som kartbilden av dagens fantastiska möte. Att vi hmmm…..okej, alla var långt ifrån kraftlösa och torra. Men ni förstår – man har kartbilden och idén – det som behövs är verktygen att förverkliga. Då blir kraften obeskrivlig magi.

Nu kommer jag till saken och ämnet. Vi = pigga, kraftfulla, idérika ideella krafter sågs, vi planerade, vi vill segra. Högsta vinsten är att klippa bandet till första spadtaget för Höganäs Hästcenter. Ännu mer högsta vinsten är att nå målet och tölta första varvet på en upplyst ovalbana och lägga en första passläggning på rakbanan. Kanon-coolt. Allt är coolt. Allt är gemensamt. Det finns inga murar. Allt är ett gemensamt intresse av hästen. Kort och gott så. Häst med stort H.

På ytan finns redan 2 kanonfina ridhus, grusbana, gräsbana, parkering och massor av bra folk. Finns ju plats för ännu fler!

Vi ska nu flirta upp Leader, EU, kommunen, markägare, grannar, vänner och bekanta. Vi ska flirta upp grävare, el-kunniga, snickare, banbyggare, tränare, publik, ryttare, kaffe-conossörer (heter det Barista kanske?) och en och annan hundägare.

Jag och familjen ska gå med i Gandur islandshästförening. Känns som en solklar självklarhet.

Jag ska fila lite på ett utökat koncept för Fröken Hjorts Bruksgård. Vi bor ju grannar med Höganäs Hästcenter. I stora penseldrag ser jag poolhus för en drink efter ritten, mer bra boende – enkelt och bekvämt, mer häst, färre/noll höns, kanske en stor – riktigt stor barbecue på nåt sätt i mitten, nåt mer för att fira eller torka tårarna. Får komma på något smart och sjysst.

Ni hör! Ni ser! Vi är på bild nummer 2 – den undre som är full av växtkraft. Ge oss rätt näring så blir det åka av. Så att säga – för att använda en gammal dänga – Sky is the limit

Fin kväll alla grymma Häst-intresserade. Vi ses där ute!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s