Mitt Island: Vägen upp

Det går att stanna i Reykjavik. Bara bli i en stad som bubblar av allt. Leva livet till 200 procent. Njuta av staden vid vulkaners fot, vid himlens början där havet bryts av Islands böljande skepnad. 

Det går att fångas av The Iceland Spirit. Samma Spirit som finns på Bali. The Bali Spirit. Den som höll mig kvar vecka efter vecka och lät mig återkomma år efter år. Där och då när jag var så ung som en lärka och levde av Bloody Mary. Enbart för att det är den bästa mixen av mat, grönsaker och dricka i ett. Liksom tomatsoppa, selleri och vodka. Hur fel kan det bli?

Idag är jag äldre. Nu låter The Spirit mig få följa med upp till Nordlandet. Låter staden gå över till böljande öppna fält som blir månlandskap som bryts av det vilda vattnet som går över till mindre bebyggelse. Som kantas av hästar, får, gårdar och fotograferande turister. Sen tar de öppna vidderna vid som kramas om av magnifika, snöklädda berg. 

Det är en tavla. 

Det är en omålad kanvas som talar sitt levande språk. 

Det är allt det du vill se på näthinnan när du blundar.

Det här är Island. Det här är den fina vägen upp till Minni-Reykir

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s