Den sista dansen – Tiden finns för en ny kompis ❤️

Det finns en person (=jag) som har gått cirkeln runt. Som har fått släppa införsäljningen av min häst som en topp, fin tävlingshäst för de högsta nivåerna. Som har släppt hjärn-spöket att han är topp och jag botten. Och att vi därför inte når stjärnorna. Att vi inte kan plocka fram vårt bästa när det är läge.

Min häst är mycket. Men det är ingen tävlingshäst för högre nivåer. Vi har haft i princip varken lägre eller högre (med undantag då vi ‘satt det’ eller då vi ‘ställt till det’) sedan vår första start.

Jag har insett att jag vill mer. Vi gick genom så mycket på Island och Yoda var så tydlig. Att jag har en fin ridhäst. Trevlig och en fin vän. Det är en bra häst. Varken mer eller mindre. Han kan gå tävling. På sin nivå med krav han kan prestera.

Min tävlingshäst ska vara en annan. En häst som älskar showen. Som älskar prestationen. Och där har jag Rakel. Och där har jag fler fina förslag som är än långt mer topp för framtiden. Plus att både Yoda och jag ser att Hermès från Backome kan bli bra och fin med mer träning. Inte topp-topp men bra. Han är så stabil och har så naturlig talang för allt. Väldigt bra i huvudet.

Rakel älskar showen. Prestationen. Det där därför Rakel från Backome åker med mig till Stockholm. Det är därför Hermès eventuellt hänger på upp till våren. Vi får se. Stallplats är ju en smula kostsamt i vår huvudstad…he he he

Så Ægir och jag har dansat sista dansen. Som var en dans seg som kola och bättre än så kan vi. Han är en fin vän och en bra häst. Cool att rida på ute. Fin på banan.

Har fått frågor om jag ska låna ut honom över vintern. Och varför inte? Han är i kondition. Han är en bra vän. Det är en väldigt snäll häst. Han är lite egen men väldigt kärleksfull. Han är på ett sätt en läromästare och på ett sätt en utmaning.

Jag vill gärna att han står kvar på Fröken Hjorts Bruksgård. Det är hans hem. Samtidigt är jag inte omöjlig i frågan om rätt person dyker upp.

Rätt person är du som älskar häst. Gillar en pigg häst. Gillar en rolig häst som är mjuk, välutbildad (!!- mer än medel i kunskapsnivå) men med en jäkla räv bakom örat. Kan samarbeta med en häst. Har förmågan att ge och ta. Gärna om du vill utveckla passen. Han är orädd så bara ut och rid och ha roligt. Han hoppar bra med fin teknik. Lätt att Longera.

Men inga idéer om högre tävlingar. Når ni dit så är det grymt, men börja inte tänka SM osv – med den här hästen (för er skull) tänker du tölt-klasser och att ha roligt tillsammans. Allt annat är en bonus.

Jag har inga krav på dig vad gäller prestation osv. MEN jag vill att du är ärlig om det blir tokigt. Du måste våga berätta. Tro mig. Jag kan varenda steg han tar så jag vet exakt alla ups and downs. Att det blir downs är inget misslyckande. Det är helt naturligt med Mr Good Looking. Du får inte bli frustrerad och ledsen. Jag hjälper dig till 200%. Med allt. Jag kan den här killen.

Finns du där ute? En ny kompis till min Ægir? Kanske en Young rider? Eller senior? För barn är han lite för tuff… Även om små barn kan rida med ledare.

Dra på mig ett meddelande så tar vi det därifrån. Alla förslag mottages och beaktas.

Välkommen! Vem du än är ❤️

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s