Loppan-Poppan och Kung Haffe ute och rastar sina mattar

Ute på tur aldrig sur. Men mer än vimsigt virriga. Inte hästarna då. Utan människorna = Kristel och jag.

Som kartläsare av turen glömde jag konstant min inbyggda kompass över berget. Men backarna blev lika väl hittade vid skattkistans öppna lock. Så magar, bakben, rygg och överlinje och kondis och öronen och hela faderullan är trimmat från topp till tå. För minst en vecka framåt. Eller tre dagar i alla fall.

Som bagage-inpackare hade Kristel ansvar för sin utrustning. Den var smord, putsad och blänkande ren. Men med delar lämnade hemma. Snyggt och prydligt liggande kvar i stallet.

Utan sadelgjord till sadeln för ritt över berget blir man inte vidare långvarig kvar på sin häst. Så djungeltelegrafen gick varm mellan våra vänner på berget. Från Vita villan till Kullabergs Islandshästar där alla vara lika hjälpsamma och fram kom sadelgjordar. Och iväg kom så kvartetten med synnerligen fint tålamod hos Loppan-Poppan Rakel och Kung Haffe. De fick tålmodigt hålla sig till tåls och hålla i hatten medan deras mattar vimsade runt och fick fixa till det man inte har i huvudet, det får man ha i benen.

Tjosan hejsan vi flög över vårt alltid lika magiska berg. I tölt, trav, skritt och galopp. Folk pratar om att fångas av The Bali Spirit eller The Spirit of St Moritz. Men bah! Vem behöver Bali och St Moritz när man kan ta hästen till Kullaberg?? The Kullaberg Spirit. Så är det. Med eller utan utrustning för färden.

Den som ändå var mest till sig i trasorna och totalt in Löve var Kung Haffe. Han liksom tappade hela sin integritet och bara sjönk in och drunknade i Rakels svarta ögon. Hon bet honom i nosen – han njöt. Hon vände bort huvudet – han fick giraffhals och följde efter. Han grävde en supertuff, jättedjup grop med hoven – för att verka tuff. Prinsessan Rakel har Kung Haffe virad runt sitt lillfinger. Eeeeh som hon inte har. Virad runt sina blonda lockar i manen som smyger sig fram som slingor.

Hur som helst är min vilda, passionerade gissning att Kung Haffe somnar med en bild av en vit, mjuk mjölmule tillhörande Sessan på näthinnan. När John Blund strör sina korn av sömn hör ha tonerna av Purple Rain

I never meant to cause you any sorrow
I never meant to cause you any pain
I only wanted to one time to see you laughing
I only wanted to see you
Laughing in the purple rain
Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
I only wanted to see you
Bathing in the purple rain
I never wanted to be your weekend lover
I only wanted to be some kind of friend
Baby, I could never steal you from another
It’s such a shame our friendship had to end
Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
I only wanted to see you
Underneath the purple rain
Honey, I know, I know
I know times are changing
It’s time we all reach out
For something new, that means you too
You say you want a leader
But you can’t seem to make up your mind
I think you better close it
And let me guide you to the purple rain
Purple rain, purple rain
Purple rain, purple rain
If you know what I’m singing about up here
C’mon, raise your hand
Purple rain, purple rain
I only want to see you
Only want to see you
In the purple rain

Ha en fantastisk helg! Var ni än är.

So long

Ps. Rakel är bäst och tassade på hästtransporten och av som om hon inte gjort något annat i sitt liv. Men det har hon. För idag var hennes häst-transport-premiär. Du är bäst älskling. Bäst är du! Tack att du är min bästis-häst!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s